Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 15:33

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την απόλυση προσληφθέντων με Stage

Γράφτηκε από τον
Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για την απόλυση προσληφθέντων με Stage

Αντιπαράθεση για την απόλυση προσληφθέντων με Stage που εργάστηκαν στο Δήμο Καλαμάτας 12 χρόνια, είχαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονομάκος κατηγόρησε ευθέως το δικηγόρο του δήμου ότι αγνόησε τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητούσαν τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων και ότι έτσι υπονόμευσε την προσπάθεια μονιμοποίησης των υπαλλήλων. Στον κ. Οικονομάκο απάντησε ουσιαστικά ο σύμβουλος της μειοψηφίας και δικηγόρος Στάθης Σταματόπουλος τονίζοντας ότι ο νομικός εκπρόσωπος του δήμου στο Εφετείο κινήθηκε εντός των νομικών ορίων και ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά.

Ο κ. Νίκας στην τοποθέτησή του είπε ότι μόνο σε καθεστώτα όπως αυτό της Βόρειας Κορέας υπάρχουν ψευτοδικηγόροι που αγνοούν το νόμο και πορεύονται με μοναδικό μπούσουλα τις οδηγίες των πολιτικών τους προϊσταμένων. Ο κ. Νίκας είπε ότι λυπάται που απολύθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και ότι το Εφετείο αποφάσισε να απολυθούν επειδή δεν είχαν υπέρ τους πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση. Το ανώτατο δικαστήριο θα κρίνει γιατί η μία πρωτόδικη απόφαση είναι υπέρ κάποιων εργαζομένων, ενώ για τους άλλους υπάρχει διαφορετική, δήλωσε ο κ. Νίκας αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια η περιπέτεια των προσληφθέντων με Stage.

Θ.Λ.


NEWSLETTER