Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 18:41

Ευχές και απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Σε κλίμα αποχαιρετισμού και απολογισμού έγινε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Τρίτης, που όπως τονίστηκε από τον πρόεδρο Γιάννη Καλκαβούρα ήταν η τελευταία της σημερινής δημοτικής περιόδου.

Ετσι κυριάρχησαν τα συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου δημάρχου και μια μικρή αναδρομή σε όσα διαδραματίστηκαν αυτή την περίοδο.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλκαβούρας, αυτή ίσως είναι η τελευταία συνεδρίαση κι άδραξε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους για την όποια συνεργασία είχαν. Ανέφερε ότι έγιναν 117 συνεδριάσεις όπου πάρθηκαν 1.740 αποφάσεις και 30 συνεδριάσεις έκτακτες. Προτεραιότητα, ανέφερε, ήταν η λειτουργία του Δ.Σ. στα όρια του κανονισμού του και καμιά απόφαση δεν επέστρεψε ως μη νόμιμη. Ειδική μνεία έκανε στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Σωτήρη Μπακούρο λέγοντας ότι με την εμπειρία του βοήθησε πολύ. Ευχαρίστησε τον δήμαρχο που τον επέλεξε για αυτή τη θέση και εξήγησε τους λόγους που δεν έθεσε πάλι υποψηφιότητα, ενώ ανέφερε ότι ήταν σε αυτή τη θέση χωρίς αντιμισθία και γι’ αυτό έχουν ακουστεί διάφορα.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας συνεχάρη το νέο δήμαρχο για την εκλογή του ευχόμενος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συμπολιτών και ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη συνεργασία τους.

Τα συγχαρητήριά τους στο νέο δήμαρχο εξέφρασαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μπακούρος, ο Παναγιώτης Τσίγγανος και ο Δημήτρης Κουτσούλης, που ευχήθηκε το νέο Δ.Σ. να συμβάλει ώστε να πάει ο τόπος μπροστά. Μάλιστα επισήμανε ότι “σαν Δ.Σ. αποτύχαμε και αυτό έδειξε ο κόσμος με την ψήφο του στις εκλογές. Αυτό φαίνεται και από το ότι και σήμερα συζητάμε θέματα που συζητάμε εδώ και πέντε χρόνια”.

 

Κ.Μπ.