Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 08:29

Παραδόθηκαν οι εκλογικοί σάκοι στους δήμους της Μεσσηνίας (βίντεο)

Παραδόθηκαν οι εκλογικοί σάκοι στους δήμους της Μεσσηνίας (βίντεο)

 

Ετοιμάστηκαν χθες οι εκλογικοί σάκοι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας και παραδόθηκαν στους δήμους του νομού για τις εθνικές εκλογές της Κυριακής 7 Ιουλίου.

Η διαδικασία ήταν πιο εύκολη και σύντομη σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, καθώς σε αυτές τις εκλογές μετέχουν 17 κόμματα, όπως μας είπε ο διευθυντής Διοικητικού - Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Δημήτρης Μουντζούρης. Μας ενημέρωσε ότι στη Μεσσηνία οι ψηφοφόροι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 498 εκλογικά τμήματα.

Ακόμα, μας πληροφόρησε ότι Μεσσήνιοι ετεροδημότες θα ψηφίσουν σε 18 εκλογικά τμήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε 10 αμιγή τμήματα: 8 στο Αιγάλεω, 1 στον Πειραιά και 1 στη Θεσσαλονίκη. Και σε 8 μικτά τμήματα: 4 στη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πιερία και Σέρρες) και από 1 σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά. Επίσης, μας είπε ότι η Περιφερειακή Ενότητα το βράδυ της Κυριακής θα καταμετρήσει αρχικά ψήφους κομμάτων και στη συνέχεια σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών.

Τέλος, υπενθύμισε ότι οι Μεσσήνιοι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.

Γ.Σ.