Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 09:21

Ετοιμη η προμελέτη για τη Δημοτική Αγορά Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ετοιμη είναι η προμελέτη για την κατασκευή εγκαταστάσεων Δημοτικής Αγοράς και δημοπρατηρίου στη Μεσσήνη. Ο Δήμος Μεσσήνης θα καταθέσει μέσα στις επόμενες ημέρες στο Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης Πελοποννήσου το τεχνικό δελτίο, προκειμένου το έργο να εγκριθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα JESSICA. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου, στην περιοχή Παλαιά Βρύση όπου γίνεται κάθε χρόνο το νησιώτικο πανηγύρι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 870.000 ευρώ και το τεύχος της προμελέτης περιλαμβάνει την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανική μελέτη.
«Η κατασκευή και η λειτουργία ενός τέτοιου έργου θα αποτελέσει  σημείο αναφοράς για τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος. Παράλληλα πρόσθεσε πως «ο σκοπός του έργου είναι η οργάνωση μιας σύγχρονης Δημοτικής Αγοράς, με υποδομές εξυπηρέτησης καταναλωτών και παραγωγών, προσβάσιμες σε όλους, με καλαίσθητα κιόσκια κ.λπ.». Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής, όπως δήλωσε, είναι «η ασφαλής διακίνηση αγροτικών προϊόντων, η μείωση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων, η οργάνωση της διακίνησης των προϊόντων, η προβολή της τοπικής μας παραγωγής και η προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή».