Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 07:57

Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλουν πρόσληψη του προέδρου της Δ.Κ. Πύλου στη ΔΕΥΑ

Γράφτηκε από την

Με επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας καταγγέλλουν ότι στη ΔΕΥΑ Πύλου έχει προσληφθεί ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου Κωνσταντίνος Νεραντζόγλου. Αναλυτικά η επιστολή:
"Στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Πύλου (Δ.Ε.Υ.Α.Π) και με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 131/20-2-12 απόφαση του προέδρου της κ. Παύλου Φιλόπουλου προσελήφθησαν (6) άτομα, στο πρόγραμμα που υλοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α.Π και αφορά στην «Επιχορήγηση επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών» διάρκειας (27) μηνών.
Με την ανωτέρω απόφαση του προέδρου κ. Παύλου Φιλόπουλου προσελήφθη ως εργάτης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου κ. Νεραντζόγλου Κων/νος για το χρονικό διάστημα από 21-2-2012 ως 20-5-2014.
Ο νόμος 3852/2010 που είναι ο κώδικας των καλλικρατικών δήμων στο άρθρο 14 αναφέρεται στα κωλύματα και ασυμβίβαστα των δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας. Στο ανωτέρω άρθρο 14 και ειδικότερα στις παρ 1.γ και 3β εδαφ. 2 αναφέρεται με σαφήνεια ότι δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέσεις εργασίας με τον Δήμο και τις Δ.Ε.Υ.Α οι ανωτέρω αιρετοί.
Η ανωτέρω πρόσληψη αποτελεί σαφή παραβίαση του Ν. 3852 αλλά και του Ν. 1069/1980.
Ολα τα ανωτέρω κρίθηκαν αναγκαία να γραφούν για να γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες σας, αλλά και οι έχοντες ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού ότι προσλήψεις όπως η ανωτέρω αποτελούν παράβαση καθήκοντος.
Στις κάθε είδους προσλήψεις προσωπικού που γίνονται στους δήμους είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη οι αιρετοί να βολεύουν τους εαυτούς τους.
Σε επιστολή που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας στις 25 Ιουλίου 2012, ο συνδημότης μας από την Δ.Ε. Πύλου, Γιαννόπουλος Παναγιώτης δικηγόρος, γράφει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα ότι: «Στον ίδιο δήμο, (Πύλου – Νέστορος), συμβαίνει το ηθικώς παράδοξο και πολιτικώς απαράδεκτο πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας να απασχολείται με συμβατικό δεσμό και έναντι αμοιβής στην Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης».
Κύριε δήμαρχε,
Επειδή όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο μας, από δικούς σας προέδρους, και βέβαια όλα αυτά είναι εις γνώση σας, εκτός αν παραδεχθείτε ότι δεν γνωρίζετε τι σας γίνεται, είσαστε υποχρεωμένος να ζητήσετε άμεσα τις παραιτήσεις των ανωτέρω προέδρων από τις αμειβόμενες θέσεις που κατέχουν, αλλά και από το Δημοτικό και Κοινοτικό Συμβούλιο στα οποία έχουν εκλεγεί. Είναι ηθικώς τουλάχιστον απαράδεκτο μετά την αποκάλυψη της ανωτέρω σκανδαλώδους πρόσληψης οι ανωτέρω να εκπροσωπούν τους δημότες σε οποιοδήποτε συμβούλιο.
Η παραμονή τους σε οποιαδήποτε θέση, θα δείξει σαφώς ότι όχι μόνο γνωρίζετε (που συμβαίνει οπωσδήποτε) αλλά και εξακολουθείτε να καλύπτετε τις ενέργειες των ανωτέρω προέδρων και οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου.
Στην παρούσα οικονομική κατηφόρα που έχουμε πάρει ως κράτος είμαστε υποχρεωμένοι, όλοι οι αιρετοί στους δήμους, να δείξουμε με το παράδειγμά μας ότι βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας, ότι κατανοούμε τα προβλήματά τους και συμπαραστεκόμαστε σε όλους όσους αντιμετωπίζουν το τέρας της ανεργίας. Είναι αδικαιολόγητο και κολάσιμο να βολεύουμε τους ημετέρους με την πρώτη θέση που δημιουργούμε ή εξαγγέλλουμε.    
Οι αιρετοί έχουμε εκλεγεί για να είμαστε μπροστάρηδες στη λύση των προβλημάτων των δημοτών μας.
Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να απαλύνουμε τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στους δημότες μας και ιδιαίτερα στην καταστροφική οικονομική συγκυρία που διάγουμε.
Απευθυνόμενοι μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας στους δημότες μας, θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση και καμία παραχώρηση σε όσες ενέργειες παραβιάζουν το νομικό, και πολύ περισσότερο τον ηθικό κώδικα που πρέπει να διέπει την λειτουργία του δήμου μας, και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για τον ανωτέρω σκοπό.
Η κοινή γνώμη είναι ανάστατη.
Τα σχόλια που ακούγονται είναι από πικρόχολα και καυστικά ως υβριστικά.
Διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι δεν εμπλεκόμαστε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην πρόσληψη του κ. Νεραντζόγλου Κων/νου στην επιχείρηση της Δ.Ε.Υ.Α Πύλου.
Καταγγέλλουμε ενώπιον των δημοτισσών και δημοτών μας την πράξη αυτή που προσβάλλει και αμαυρώνει την εικόνα μας ως Δημοτικού Συμβουλίου, και πολύ περισσότερο των προέδρων που εμπλέκονται.
Δηλώνουμε ότι θα απευθυνθούμε σε κάθε προϊσταμένη αρχή προκειμένου πέρα από την ηθική δικαίωση να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στον καθένα".
Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας
Αναστάσιος Τσορώνης, Φώτης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Γαιτάνης, Γεώργιος Γιαλλελής, Γεώργιος Λαζόγιαννης, Κωνσταντίνος Νικήτας, Ρούλα Μουρδουκούτα - Χατζηβέη