Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 17:38

Κλείσιμο της χωματερής στο Αλιμάκι ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο Μύρου

Γράφτηκε από την
Κλείσιμο της χωματερής στο Αλιμάκι ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο Μύρου

 

 

Το άμεσο κλείσιμο της χωματερής στο Αλιμάκι ζητεί το Τοπικό Συμβούλιο Μύρου όπου υπάγεται η περιοχή, επισημαίνοντας σε σχετικό έγγραφο που έστειλαν χθες στο Δήμο Τριφυλίας ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο, καθώς ως γνωστόν το Αλιμάκι είναι ο μοναδικός τόπος όπου εναποθέτει σήμερα όλα τα σκουπίδια του ο δήμος, μετά το κλείσιμο των ΧΑΔΑ σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους.

Από ό,τι φαίνεται αυτό θα είναι και ένα καυτό ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται για αυτό το ζήτημα από την Τοπική Κοινότητα Μύρου και μέχρι τώρα έχουν δείξει ανοχή.

Στο χθεσινό έγγραφο προς το δήμαρχο Τριφυλίας, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο Καθαριότητας σημειώνεται: «Σας υπενθυμίζω ότι η χωματερή του Αλιμακίου πρέπει να κλείσει οριστικά. Από όσο γνωρίζω ο εργολάβος τελείωσε την αποκατάσταση που είχε αναλάβει, παρόλα αυτά η χωματερή εξακολουθεί να δέχεται σκουπίδια από 15 περίπου απορριμματοφόρα ημερησίως. Παρακαλούμε να κλείσετε άμεσα αυτήν τη χωματερή που 35 χρόνια τώρα έχει υποβαθμίσει και ταλαιπωρήσει την κοινότητα μας, διαφορετικά σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να κλείσει αυτή η παράνομη χωματερή και να αποκατασταθεί ο χώρος, επειδή είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την περιοχή μας, τις περιουσίες μας, την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER