Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 21:31

Εγκριση μελετών για αποκατάσταση ζημιών στο Πεταλίδι

Γράφτηκε από την
Εγκριση μελετών για αποκατάσταση ζημιών στο Πεταλίδι

 

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Μεσσήνης ενημερώνει ότι υπογράφηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας οι μελέτες που έχουν συνταχθεί για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «Ζορμπάς» στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα έργα οδεύουν άμεσα προς δημοπράτηση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών.

Οι μελέτες που είχαν υποβληθεί για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας αφορούν έργα στο οδικό και το υδραυλικό δίκτυο, καθώς και στις λιμενικές υποδομές, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σε δήλωσή του σημείωσε: «Με τα έργα αυτά θα πραγματοποιηθεί πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο Πεταλίδι από τη θεομηνία “Ζορμπάς” της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 και παράλληλα θα βελτιωθούν οι υποδομές της περιοχής. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η δημοτική αρχή μέχρι την τελευταία στιγμή εξακολουθεί να παράγει έργο και να υπηρετεί τους δημότες όπως ακριβώς υποσχέθηκε».

 


NEWSLETTER