Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 22:18

Καλαμάτα: Ορκωμοσία Βασιλόπουλου με το βλέμμα στις συνεργασίες (βίντεο-φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Ορκωμοσία Βασιλόπουλου με το βλέμμα στις συνεργασίες (βίντεο-φωτογραφίες)

“Η σύνθεση, η συνεργασία, η συνεννόηση αποτελούν μονόδρομο για όλους”, τόνισε ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την ορκωμοσία του απόψε στο Μέγαρο Χορού της πόλης.

Παρουσία κόσμου που κατέκλυσε το Μέγαρο, κάνοντας άνοιγμα στις μειοψηφίες, ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως “κανείς δεν περισσεύει και ως δημοτική αρχή να είστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι επιθυμούν, θα αξιοποιηθούν, ακόμα και σε θέσεις ευθύνης. Είναι μία δέσμευση που προεκλογικά έδωσα και που πιστεύω βαθιά. Είναι η ώρα να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν”.

Αφού ανέφερε ότι “στο Δήμο Καλαμάτας δεν πρέπει να ανθίσει ο λαϊκισμός”, επεσήμανε πως “στόχος μου το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν και παραμένει το κυρίαρχο όργανο, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τη χάραξη πολιτικής και όχι έναν τόπο άγονων αντιπαραθέσεων χάριν της επικοινωνίας”. Παρατήρησε ότι “συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια είναι και πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλαμάτας” και απηύθυνε πρόσκληση “να συγκλίνουμε άμεσα σε όσα θέματα συμφωνούμε και να εργαστούμε από κοινού για το καλό του δήμου μας, τώρα, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις”.

Ακόμα, μεταξύ άλλων, ο Θαν. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι “οφείλουμε να παρέμβουμε στη διαμόρφωση της νέας φυσιογνωμίας της πόλης, αναδεικνύοντας το παράκτιο μέτωπο. Να αξιοποιήσουμε το τουριστικό προϊόν, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον τόπο μας ως έναν ιδανικό προορισμό, 365 ημέρες το χρόνο”. Πρόσθεσε πως “οι συνεργασίες είναι επιβεβλημένες, με την Εκκλησία, με την Περιφέρεια, με την Πολιτεία, με τους άλλους δήμους, με τα επιστημονικά ιδρύματα, με τους φορείς του νομού μας, με όλους τους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τους πολίτες”.

Πολιτικό όρκο έδωσαν 3 σύμβουλοι της μειοψηφίας και πολιτική δήλωση έκανε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου - δήμαρχος Αργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Οταν ο Θαν. Βασιλόπουλος κάλεσε τον κ. Καββαθά να χαιρετίσει, αντέδρασε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος και αποδοκιμάστηκε από κάποιους λίγους στο ακροατήριο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι ήρθε να τιμήσει έναν επαγγελματία που κατόρθωσε να γίνει δήμαρχος Καλαμάτας και να τιμήσει στο πρόσωπό του τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες της χώρας. Προέτρεψε το νέο δήμαρχο “πάλεψε, όπως πάλεψες όλα αυτά τα χρόνια για το συμφέρον της πατρίδας, της οικονομίας και του λαού και μετά του κλάδου. Δώστε ελπίδα στην επόμενη γενιά”.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου - ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας κι εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού, πριν την τελετή ορκωμοσίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για συμπαράσταση στους 26 απολυμένους συμβασιούχους της ΔΕΥΑΚ.

Γ.Σ.