Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 09:06

Υψηλοί τόνοι στο Δήμο Τριφυλίας για τον απολογισμό του Αετού

Γράφτηκε από τον

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας κατά την έγκριση του απολογισμού εσόδων - εξόδων οικονομικού έτους 2010 του τέως Δήμου Αετού, με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Αετού Δημήτρης Δριμής που κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι εφηύρε διαφορετικό τύπο απολογισμού για το Δήμο Αετού από ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα για τους τέως Δήμους Αυλώνα και Γαργαλιάνων, αναρωτώμενος αν αυτό έγινε από ασχετοσύνη, εμπάθεια ή σκοπιμότητα. Είπε μάλιστα ότι αυτό επιλέχτηκε γιατί προφανώς έχουν ενοχληθεί από τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες που κάνει, ενώ τόνισε ότι ο δήμος δεν χρωστούσε παρά μόνον 287 χιλ. ευρώ και όχι 1,5 εκ. όπως λεγόταν από το δήμο. Κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε πως τα παραμύθια κάποτε πρέπει να τελειώνουν.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης λέγοντας πως η αναφορά του υπολοίπου προβλέπεται. Παραλήφθηκε είπε στον τ. Δήμο Αυλώνα αλλά δεν είναι σημαντικό και δεν έγινε από πρόθεση, ενώ στους Γαργαλιάνους ο απολογισμός συνοδευόταν από ισολογισμό. Μετά την τοποθέτηση του κ. Δριμή τόνισε πως ο ίδιος δεν κατάλαβε την σπουδή του κ. Δριμή, που όλη την ημέρα απασχόλησε την προϊσταμένη Οικονομικών, συμπληρώνοντας πως δεν έγινε κάτι χωρίς να λάβουν την άποψή του. Δεν έγινε κάτι εν κρυπτώ υπογράμμισε, έτσι έπρεπε να έρθει ο απολογισμός.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Σωτηρόπουλος τόνισε πως φαίνεται να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, κάνοντας λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων χωρίς κανείς να αμφισβητεί τα νούμερα, διευκρινίζοντας πως θα ψηφίσουν αρνητικά καθώς φαίνεται να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.
Για πρόκληση του κ. Δριμή έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπασδάνης, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν και τρομοκρατήθηκαν οι υπάλληλοι. Μάλιστα είπε ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια ο κ. Δριμής ζητώντας να φωτιστεί το παρελθόν του κάθε δήμου.
Αρνητικός στην ψήφιση ήταν και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης τονίζοντας ότι δεν έχουνε υπηρετηθεί οι λαϊκές ανάγκες.
Για δύο σημαντικά ζητήματα που μπήκαν μίλησε ο Θανάσης Πετρόπουλος. Πρώτα ότι δεν έγινε νομικά εντάξει ο απολογισμός και δεύτερον ότι υπάρχει πολιτική μεθόδευση από την δημοτική αρχή, ενοχλημένη από τα δημοσιεύματα στον Τύπο του κ. Δριμή.
Για ποσά και νούμερα που δεν εμφανίζονται για πρώτη φορά μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας καθώς αυτά έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί στην απογραφή. «Η δημοτική αρχή δεν κιτρινίζει από την κριτική που ασκείται. Δεν θα μπορούσε ο δήμαρχος να είναι τόσο δόλιος, επειδή του κακοφάνηκε ένα δημοσίευμα να κατακρεουργεί ένα δήμο», είπε.