Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 20:58

Ο Τσώνης φέρει ακέραια την ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης

Ο Τσώνης φέρει ακέραια την ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης στα Μ.Μ.Ε. αναφερόμενος στο πρόσωπό μου με επικριτικό τρόπο, επιθυμώ να απαντήσω για να πούμε τα πράγματα ως έχουν και όχι όπως τα παρουσίασε ο πρώην δήμαρχος για να δικαιολογήσει την απώλεια του δημαρχιακού θώκου και να μεταθέσει τις ευθύνες σε άλλους.

Συμμετείχα στην παράταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Τσώνη ως συνεργαζόμενος. Παράλληλα με την ιδιότητα του δημ. συμβούλου ήμουν και είμαι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχα σε συσκέψεις της Τοπικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσσήνης, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία δημοτικών κινήσεων σε όλους τους δήμους. Αυτή η δραστηριότητά μου δεν συνεπάγεται υπονόμευση της δημοτικής αρχής, όπως το θέτει ο πρώην δήμαρχος. Ισως αυτό εξυπηρετεί το αφήγημά του ότι όλα τα έκανε καλώς και για την ήττα ευθύνονται όλοι οι άλλοι.

Αντιθέτως, έχασε τις εκλογές με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα θέματα του δήμου μας. Για τον χειρισμό από μέρους του των θεμάτων του δήμου θα μπορούσα να γράψω πολλά (οι ατέρμονοι μονόλογοι, οι εκρήξεις, τα πολλά «εγώ» και από συλλογικότητα... μηδέν!).

Ο πρώην δήμαρχος πρέπει να απαντήσει γιατί επτά δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του δεν συμμετείχαν στις εκλογές του Μαΐου. Τυχαίο ήταν; Επομένως, φέρει ακέραια την ευθύνη για την οπισθοδρόμηση του Δήμου Μεσσήνης σε συντηρητικές λογικές. Παρόλα αυτά και παρά τις δύσκολες συγκυρίες αυτά τα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε αρκετά στο δήμο με χρηματοδοτήσεις μελετών, έργων και έκτακτες ενισχύσεις.

Πλέον, με την ιδιότητα του δημότη θα παρακολουθώ τα δρώμενα, γιατί τα προβλήματα του δήμου μας είναι πολλά: σκουπίδια, βιολογικοί καθαρισμοί, προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, δρόμοι Καλαμάτα – Ριζόμυλος και Τζάνε – Καλαμάκι – Κορώνη. Τα προαναφερόμενα είναι μόνο λίγα από τα απαραίτητα για το δήμο αναπτυξιακά έργα, για τα οποία δεν είχαμε ουσιαστική πρόοδο και για τα οποία πρέπει όλοι να πιέσουμε για την ολοκλήρωσή τους.

 

Σας ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία,

Σπύρος Κρασσακόπουλος

Πρ. δημ. σύμβουλος Μεσσήνης, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας