Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 08:11

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης για την πρώιμη πατάτα

Γράφτηκε από την
Συνεργασία Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Δήμου Μεσσήνης για την πρώιμη πατάτα

                                                                                                         

 

Τη δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης και του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για τη χρήση γεωργίας ακριβείας στην καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας, συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και οι λέκτορες του Πανεπιστημίου Αγγελος Δημητρακόπουλος και Σταύρος Σωτηρόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Τμήματος Γεωπονίας ενημέρωσαν το δήμαρχο ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα εγκατασταθούν τοπικοί μετεωρολογικοί σταθμοί στις καλλιέργειες και θα καταγράφονται όλα τα δεδομένα για τις θρεπτικές και υδατικές ανάγκες και ιδιότητες, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση. Παράλληλα, οι παραγωγοί θα ενημερώνονται εγκαίρως για τις καιρικές συνθήκες και θα έχουν τη δυνατότητα να επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση π.χ. παγετού, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίζουν τις ακριβείς ανάγκες σε φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση των εξόδων για τους καλλιεργητές.

Ο κ. Αθανασόπουλος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, "ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόταση συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες που οδηγούν την παραγωγή σε υψηλά ποιοτικά και ποσοτικά επίπεδα".


NEWSLETTER