Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012 09:35

Ο Νίκας ζητάει να μην μπουν πλευρικά διόδια

Γράφτηκε από την

 

Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη για να μην τοποθετηθούν πλευρικά διόδια στον κόμβο Θουρίας και πληρώνουν οι χρήστες του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, ζητεί με επιστολή του ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Τον παρακαλεί να κινητοποιηθεί άμεσα προς την κατεύθυνση του "Μορέα", ώστε αυτό το σοβαρό ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Νίκας, αφού ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται σαφώς η διακριτική ευχέρεια μη επιβολής πλευρικών διοδίων στο συγκεκριμένο κόμβο και πως το ζήτημα παραμένει ανοιχτό προς διαπραγμάτευση μεταξύ του παραχωρησιούχου και του υπουργείου, σημειώνει: «Η περιμετρική οδός Καλαμάτας, ως ανοιχτός αυτοκινητόδρομος μήκους 11 χιλιομέτρων, θα εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μετακινήσεις δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών της Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη υπερκορεσμένων δημοτικών οδών. Για τους δεκάδες χιλιάδες δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας αποτελεί καθοριστικό ζήτημα η μη επιβολή πλευρικών διοδίων στον εν λόγω κόμβο, καθώς η πληρωμή τιμήματος για μετακινήσεις που εκτελούνται ουσιαστικά εντός των ορίων του καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας αποτελεί πρόκληση, ειδικά ενόψει και της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Επιπλέον, η ελεύθερη χρήση του περιμετρικού ως και τον κόμβο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και ιδιαίτερα των περιφερειακών κοινοτήτων με τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές τους».