Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 08:42

Καλαμάτα: Η δημοτική αρχή Βασιλόπουλου αγκαλιάζει τον Κουκούτση

Γράφτηκε από τον

 

Η παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση είναι η δεύτερη που συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, μετά την παράταξη της Ελένης Αλειφέρη.

Αυτό το επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με δήλωσή του αμέσως μετά τον ορισμό των μελών και τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δημοτικής Φιλαρμονικής, στην οποία αντιπρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Δούβας, από την παράταξη “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη” του Δ. Κουκούτση.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του δημάρχου, ο Δ. Κουκούτσης ορίστηκε και σε άλλα νομικά πρόσωπα (Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ), καθώς και στο Σύνδεσμο Υδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει με τη δημοτική αρχή να προταθεί και να εκλεγεί πρόεδρος.

Στη συμμετοχή του Δ. Κουκούτση σε νομικά πρόσωπα αντέδρασε η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Αρχικά όταν προτάθηκε από το δήμαρχο ο κ. Κουκούτσης για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο σύμβουλος Τάσος Νιάρχος ζήτησε από το δήμαρχο να μην τον βάλουν γιατί εκπροσωπεί τις πιο σκοταδιστικές απόψεις. Και αφού το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό, παραιτήθηκε ο ίδιος από τη θέση του αναπληρωματικού της επιτροπής, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να λειτουργεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Αργότερα, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος, αφού δήλωσε ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για την εκλογή μελών των μειοψηφιών στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Υδρευσης, χαρακτήρισε τεράστιο πολιτικό ολίσθημα την επιμονή του δημάρχου να προτείνει τον πρώην βουλευτή  της Χρυσής Αυγής στα νομικά πρόσωπα του δήμου. Και παρατήρησε ότι τώρα που τελειώνει η δίκη της Χ.Α. “όλοι πηδάνε από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, που τα στελέχη της κατηγορούνται για όλο τον Ποινικό Κώδικα. Με τη συμμετοχή του Δ. Κουκούτση τους ξεπλένετε”. Ανέφερε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, την ώρα που μιλάει ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης φεύγει από την αίθουσα - ενώ κάλεσε τις μειοψηφίες να τοποθετηθούν.

Στην τοποθέτηση του Δ. Οικονομάκου υπήρξαν φωνές αντίδρασης από συμβούλους της πλειοψηφίας, όπως ο Κώστας Αθανασόπουλος και από το ακροατήριο, από πρόσωπα που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο.

Απαντώντας στους συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, με ειρωνικό τρόπο ο Δ. Κουκούτσης είπε “κι εγώ σας αγαπώ”.

Γ.Σ.