Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 08:11

Ετοιμάζει παρέμβαση ο Δήμος Καλαμάτας: Τα πλατάνια σηκώνουν τις πλάκες της πλατείας

Γράφτηκε από τον
Ετοιμάζει παρέμβαση ο Δήμος Καλαμάτας: Τα πλατάνια σηκώνουν τις πλάκες της πλατείας

 

Παρέμβαση αποκατάστασης θα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας για τα πλατάνια που έχουν προκαλέσει προβλήματα σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια στο κέντρο της Καλαμάτας.

Είναι μικρό το πρόβλημα που έχει προκληθεί και δεν γίνεται να ξηλωθούν όλα τα πλατάνια, ανέφερε στην “Ε” ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Με το θέμα αυτό ασχοληθήκαμε, καθώς στην αρχή του πεζόδρομου της Ιατροπούλου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, λίγο μετά την Καίσαρη και απέναντι από την παλιά Αστυνομία, τα πλατάνια με το ριζικό τους έχουν σηκώσει ή και σπάσει τις πλάκες και έχουν δημιουργήσει υψομετρική διαφορά, επικίνδυνη για την πρόκληση ατυχήματος σε πεζούς. Παράλληλα, τα πλατάνια -εντυπωσιακά δέντρα- μεγαλώνουν και φθάνουν στα σπίτια και σε καταστήματα - γραφεία.

Ρωτήσαμε χθες το δήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο για το συγκεκριμένο ζήτημα και αφού μας ενημέρωσε ότι είχαν σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα, μας είπε: “Θα παρέμβουμε, θα ξηλώσουμε τις πλάκες που έχουν πεταχθεί ή καταστραφεί, θα κόψουμε το ριζικό σύστημα που προκαλεί το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε, θα αποκαταστήσουμε την ομαλότητα της διέλευσης με τσιμέντο. Είναι μικρό το πρόβλημα, μπροστά στα τόσα πλατάνια που έχουν φυτευτεί σε όλη την πόλη. Δεν μπορούμε να ξηλώσουμε, να αντικαταστήσουμε όλα τα πλατάνια”.

Για το θέμα αυτό φθάσαμε στο δήμαρχο, αφού ο αρμόδιος διευθυντής (Γεωτεχνικών Υπηρεσιών) Γιάννης Λιοντήρης μας παρέπεμψε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο (Γιάννη Μπάκα) και αυτός με τη σειρά του στο δήμαρχο, καθώς έχει τη συνολική ευθύνη.

Γ.Σ.


NEWSLETTER