Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 10:48

Τζαμουράνης: Τα πρώτα ατοπήματα της δημοτικής αρχής”

Γράφτηκε από την
Τζαμουράνης: Τα πρώτα ατοπήματα της δημοτικής αρχής”

 

Την πλήρη αντίθεσή του για τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση και τον ορισμό του στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τους μετανάστες, εκφράζει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης.

Σε ανακοίνωσή του, ασκώντας έντονη κριτική στο δήμαρχο, ο Β. Τζαμουράνης τον καλεί να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και απροσχημάτιστης συνεργασίας με όλες τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων σημειώνει: “Ο κ. δήμαρχος, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του για «συνεργασία» με όλες τις παρατάξεις, εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι περιορίστηκε επιλεκτικά σ’ εκείνες τις δυνάμεις μόνο που στρατεύτηκαν μαζί του πριν την β’ Κυριακή των εκλογών και τον εξέλεξαν στο αξίωμα, και σε καμία άλλη.

Οι επιλογές αυτές αποτελούν θέμα συζήτησης και δυσμενών σχολίων στην τοπική κοινωνία, κυρίως για την τοποθέτηση σε καίριες θέσεις ατόμων που μέχρι χθες δεν είχαν καμία σχέση με τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα και πολύ περισσότερο με τις δραστηριότητές τους. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως, πέραν του γεγονότος ότι αυτές οι επιλογές στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία, να γνωρίζουμε τόσο οι δημοτικές παρατάξεις αλλά κυρίως οι δημότες αν η συνεργασία αυτή στηρίζεται σε κάποιο πλαίσιο αρχών και στόχων ή είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων για «μοιρασιά» θέσεων -κυρίως έμμισθων- στη διοίκηση του δήμου (αντιδήμαρχοι) και στα Νομικά του Πρόσωπα (πρόεδροι και αντιπρόεδροι). Γιατί αυτό συζητιέται ευρύτερα στην πόλη, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την αποχώρηση από τη διοίκηση, της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε» που από την αρχή στήριζε τον δήμαρχο, αναγκάζοντας σε παραίτηση τον αντιδήμαρχό της που μόλις πριν λίγες μέρες είχε οριστεί, ο οποίος εν τέλει διαφωνώντας με την παράταξή του κατέληξε να ανεξαρτητοποιηθεί. Αποκορύφωμα, όμως, αποτελούν η τοποθέτηση στη Δημοτική Επιτροπή Α/βάθμιας Παιδείας του πρώην βουλευτή της Χ.Α. και οι δηλώσεις του νεοδιορισμένου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τους μετανάστες. Τέτοιες ενέργειες -που βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση και με την κεντρική κυβερνητική πολιτική- προκαλούν και δοκιμάζουν τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειονότητας των συνδημοτών μας.

Η παράταξή μας «Πρότυπος Δήμος» παρακολουθεί με προσοχή και ανησυχία τα τεκταινόμενα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στα παραπάνω. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον κ. δήμαρχο και τη δημοτική αρχή ν’ αναθεωρήσουν τον σχεδιασμό τους, αποφεύγοντας παρόμοια ατοπήματα και ν’ οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και απροσχημάτιστης συνεργασίας με όλες τις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας, διότι τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής τους δεν είναι ευοίωνα”.


NEWSLETTER