Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 17:02

Ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του δήμου έθεσε στον υπουργό ο Καρβέλας

Γράφτηκε από την
Ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης του δήμου έθεσε στον υπουργό ο Καρβέλας

Τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, έθεσε στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη που βρέθηκε την Κυριακή στην Πύλο, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, κατά τη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου, με ήπια μορφή παρεμβάσεων, με σκοπό την αναβάθμισή της σε λειτουργικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς και στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Μεθώνης, Κορώνης και Φοινικούντας, με σκοπό τον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών. Συγχρόνως, έθεσε στον κ. Θεοχάρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι του δήμου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το θεματικό τουρισμό, φέρνοντας για παράδειγμα την περίπτωση της νήσου Σαπιέντζας, η οποία έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καρβέλα, ότι θα είναι αρωγός στις όποιες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του τόπου που αντίκρισε.

Με το πέρας της συνάντησης ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνάντησή τους, δηλώνοντας ότι ήδη ο δήμος ετοιμάζει πρόγραμμα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, με δραστηριότητες που θα ενισχύουν τον τόπο οικονομικά και κοινωνικά, συμβάλλοντας στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης, προστατεύοντας το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής.

 

 

 


NEWSLETTER