Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 18:13

Καλαμάτα: Κοινή ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη για την υπόθεση Κουκούτση από την αντιπολίτευση

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Κοινή ανοιχτή επιστολή σε Μητσοτάκη για την υπόθεση Κουκούτση από την αντιπολίτευση

Να πάρει θέση για την συνεργασία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την δημοτική αρχή Καλαμάτας του "γαλάζιου" Θανάση Βασιλόπουλου ζητούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας.

Με κοινό τους κείμενο, με αφορμή την αυριανή παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Καλαμάτα οι επικεφαλής των παρατάξεων "Καλαμάτα μπροστά" Βασίλης Κοσμόπουλος, "Καλαμάτα Πρότυπος Δήμος" Βασίλης Τζαμουράνης, "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες" Μανώλης Μάκαρης, "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" Τόνια Κουζή και "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Καλαμάτας" Μιχάλης Αντωνόπουλος ζητούν από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επισήμως.

Αναλυτικά το κείμενο: 

 

"Κύριε πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστορική πόλη της Καλαμάτας.


Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τα μείζονα προβλήματα του Δήμου μας.

Επ' ευκαιρία της επίσκεψής σας, επιθυμούμε να θέσουμε υπ' όψιν σας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου μας. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με επιλογή του έδωσε θέση ευθύνης και πρότεινε από την πλευρά της πλειοψηφίας στον Σύνδεσμο Ύδρευσης, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον υπόδικο και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση για την προεδρία Η εκλογή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δημάρχων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, που επίσης υποστηρίχτηκαν από το κόμμα σας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, ο Δημήτριος Κουκούτσης τοποθετήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας ως μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπεφρασμένη πολιτική σας θέση για τα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείει τέτοιου είδους συνεργασίες με πρώην στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και δη αμετανόητα όπως ο κ. Κουκουτσης.

Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτησή σας, ως πρωθυπουργού, για το συγκεκριμένο ζήτημα".


NEWSLETTER