Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 16:26

Πάει για νέο ανάδοχο το σχολείο στον Αρι

Γράφτηκε από τον

Κάνει πίσω ο οριστικός ανάδοχος για το έργο της επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον Αρι, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ και η Οικονομική Επιτροπή του δήμου καλείται αύριο να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου με τον επόμενο μειοδότη.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ο οριστικός ανάδοχος (η εταιρεία Agtech με έκπτωση 45,70%) ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της οικονομικής του προσφοράς και την παράταση ισχύος της εγγυητικής του επιστολής.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου ζήτησε από το σύνολο των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό τις παρατάσεις αυτές, δεδομένου ότι η ισχύς των οικονομικών προσφορών ήταν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Η υπηρεσία γνωστοποιεί ότι ο 2ος και ο 3ος μειοδότης αποδέχθηκαν την ανανέωση της οικονομικής τους προσφοράς και της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής. Να αναφέρουμε ότι 2ος μειοδότης είναι η εταιρεία Ικτίνος με έκπτωση 45,44% (είχε καταθέσει δύο ενστάσεις που απορρίφθηκαν, γιατί δεν έγιναν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες) και 3ος η εταιρεία Π. Σκριβάνος - Π. Γρουσουζάκος Ο.Ε. με 42,50%.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 540 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Γ.Σ.