Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 15:02

Κήρυξη έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Κήρυξη έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Δήμος Οιχαλίας

Να κηρυχθεί ο Δήμος Οιχαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας εξαιτίας των πλημμυρών της 20ής Νοεμβρίου, ζητεί η δημοτική αρχή.

Το αίτημα απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και κοινοποιείται στα γραφεία του υπουργού Εσωτερικών, της Πολιτικής Προστασίας και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Στο χθεσινό έγγραφο του Δήμου Οιχαλίας σημειώνεται: “Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη από τα ποτάμια και τους χειμάρρους που ξεχείλισαν. Εχουν αναφερθεί προβλήματα σε όλες τις περιοχές του δήμου, κυρίως σε οικίες αλλά και σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο. Επίσης, είναι πολλές οι ζημιές σε βασικές υποδομές του δήμου, ήτοι δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Με τη βελτίωση των καιρικών φαινομένων και την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα υποβληθεί έκθεση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, με την οποία θα αναγράφονται αναλυτικά οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οικίες, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και στις βασικές υποδομές του δήμου μας. Τα, δε, φαινόμενα επιμένουν με την ίδια σφοδρότητα και σήμερα”.


NEWSLETTER