Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 18:09

Πληρώνουν οι επαγγελματίες στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Πληρώνουν οι επαγγελματίες στο Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Ικανοποιητική είναι η οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, κατά την έγκριση του προϋπολογισμού του Ταμείου για το 2020, που ανέρχεται στα 916.000 ευρώ.

Ο προϊστάμενος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Λύγουρης παρατήρησε ότι έχει εισπράξει αρκετά χρήματα το Ταμείο τα τελευταία χρόνια και σημείωσε: “Αν είναι 4 οφειλέτες, είναι ζήτημα. Οι επαγγελματίες στο λιμάνι από τους καλύτερους καλοπληρωτές”.

Ο πρόεδρος του Ταμείου - δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αθανασόπουλος ανέφερε ότι έχει 450.000 ευρώ στις τράπεζες, προερχόμενα από τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου - επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλη Κοσμόπουλου “για την ατασθαλία από το διαχειριστή στην είσπραξη στο πάρκινγκ του ΝΟΚ, τι μέτρα πάρθηκαν”, ο προϊστάμενος είπε πως “πήραμε ό,τι έλεγε η σύμβασή του, δεν πήραμε παραπάνω χρήματα”.

Σε άλλη ερώτηση του συμβούλου – επικεφαλής της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλη Τζαμουράνη ανέφερε ότι “τα πιο πολλά χρήματα είναι από το ρεύμα και τη χρήση του υποσταθμού. Τα τέλη ελλιμενισμού είναι σύμφωνα με το νόμο και είναι χαμηλά”.

Ακόμα, ο προϊστάμενος ενημέρωσε ότι η θαλαμηγός που ελλιμενίζεται για καιρό στο λιμάνι, πληρώνει 70.000 ευρώ το μήνα, αν είναι όλο το μήνα, ενώ παρατήρησε πως από φέτος το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει την υποχρέωση να εκπονήσει αρχιτεκτονική μελέτη για όλη τη χερσαία ζώνη, για το πώς θα είναι οι χώροι που νοικιάζουν και τι σκίαστρα θα μπουν.

Γ.Σ.


NEWSLETTER