Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 10:38

Συναντήσεις Καρβέλα για κάστρα και Μουσείο Χώρας

Γράφτηκε από την

Τα έργα συντήρησης στα Κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης, καθώς και η επέκταση του Μουσείου της Χώρας, ήταν τα βασικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τον διευθυντή Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, Θεμιστοκλή Βλαχούλη, παρουσία του προέδρου του «Μανιατάκειου Ιδρύματος» Δημήτρη Μανιατάκη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκε η προγραμματική σύμβαση για τη σύνταξη μελέτης σχετικής με τη στερέωση των επισφαλών τμημάτων των βραχωδών πλευρών στη νότια πλευρά του Κάστρου της Κορώνης, καθώς και ο ηλεκτροφωτισμός του. Επιπλέον, η επέκταση του Μουσείου της Χώρας, καθώς ο κ. Καρβέλας αιτήθηκε μια συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του μελετητή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ.

Οσον αφορά τη στερέωση και συντήρηση του Κάστρου της Μεθώνης αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ώστε να συνταχθούν οι σχετικές μελέτες για τη στερέωση του κάστρου και να εξετασθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από πρόγραμμα για την κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα ζητήθηκε η δημιουργία μόνιμου κλιμακίου που θα πραγματοποιεί έργα συντήρησης στο Κάστρο της Μεθώνης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΟΧΑΡΗ

Στη συνέχεια ο κ. Καρβέλας συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και εκπρόσωπο του ΤΕΙΠΕΔ, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του δήμου. Εκεί συζήτησαν θέματα όπως αυτό της μεσογειακής διατροφής, αλλά και της τουριστικής αξιοποίησης τόσο των λιμένων του τόπου, όσο και των ιδιαίτερων περιοχών φυσικού κάλους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Σαπιέντζας.