Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 09:02

Στα άκρα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: “Θα του βγάλω το μάτι με πιρούνι σκουριασμένο”

Γράφτηκε από τον

 

 

Εντονες αντιπαραθέσεις είχαμε για ακόμη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη και του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του κ. Κατσίβελα στην κατάσχεση μέρους της αντιμισθίας του δημάρχου, θέμα που είχε θέσει και σε προηγούμενη συνεδρίαση, χωρίς όμως να πάρει απάντηση για ποιο λόγο έχει γίνει, όσο ο ίδιος ήταν παρών, όπως είπε.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίβελας τόνισε πως σε προηγούμενη συνεδρίαση ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα κατάσχεσης κάποιας αντιμισθίας, το οποίο πήγε να περάσει λάθρα, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Μάλιστα είπε ότι είναι θλιβερό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που ρώτησε να μην ξέρει αν και  εισηγείται το θέμα, ενώ τόνισε πως ρωτώντας τον ίδιο το δήμαρχο είπε πως δεν είναι υποχρέωσή του να απαντήσει. Υπογράμμισε πως «είναι πάρα πολύ άσχημο ο πρώτος πολίτης του δήμου, πρώτον να μην έχει την ευθυκρισία και το θάρρος να πει για κάτι το οποίο του συμβαίνει. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι, κ. δήμαρχε διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και για τους αιρετούς και γι’ αυτούς που ασκούν διοίκηση, οφείλουν και πρέπει να κάνουν “πόθεν έσχες”. Που σημαίνει ότι ο κάθε δημόσιος άντρας οφείλει να μιλάει με ευθυκρισία για πράγματα που αφορούν τη δημόσια διοίκηση και για τον δικό του εαυτό».

Ανέφερε πως δεν θα είχε θίξει το θέμα αν ο ίδιος ο δήμαρχος δεν είχε... τρολάρει τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Μερκούρη για το θέμα της αντιμισθίας, αλλά και ότι ο δήμος πλήρωνε έξοδα του ιδίου. Ρώτησε δε τι εννοούσε προεκλογικά ότι θα χαρίσει την αντιμισθία στο δήμο, για να ευχηθεί κλείνοντας η όποια δικαστική υπόθεση υπάρχει, να λήξει και να είναι από τα θέματα που λήγουν.

Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης ξεκαθάρισε πως από την αρχή έχει πει με παρρησία και λεβεντιά πως δεν θέλει το μισθό και τον χαρίζει στο δήμο. Το θέμα -είπε- δεν είναι ποινικό, αλλά ότι έχει ένα θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς βρέθηκε ένας υπάλληλος να πει ότι κακώς είχε τα λεφτά του στο εξωτερικό. Μάλιστα ανέφερε πως με το νέο νόμο Μητσοτάκη θα του επιστραφούν 7 εκ. ευρώ. Υπογράμμισε και πάλι πως αν είχε ποινικό θέμα δεν θα ήταν δήμαρχος και το θέμα είναι προσωπικό. Και πως αν δίνει το μισθό του σε συνανθρώπους μας και γενικά βοηθά ανθρώπους από παλιότερα το ξέρει ο ίδιος, όπως και ότι για να λειτουργούν πέντε μηχανήματα στο δήμο, υπάρχουν άνθρωποι να πουν ποιος πλήρωσε.

Περνώντας στην αντεπίθεση, σε έντονο ύφος τόνισε πως ο ίδιος δεν κόβει τιμολόγια σε συνεργείο της περιοχής για τσάπα που είναι στην Αθήνα. Μάλιστα είπε ότι έχει καταθέσει ολόκληρο φάκελο στον εισαγγελέα, τονίζοντας ότι “μόλις λάβετε γνώση εσείς και κάποιοι άλλοι θα αλλάξετε πατρίδα”. Σε στιγμή έκρηξης μάλιστα σημείωσε πως δεν επιτρέπει να αναφερθούν ξανά στην προσωπικότητά του και την οικογένειά του: «Οποιος τολμήσει θα του βγάλω το μάτι με πιρούνι σκουριασμένο και θα πάθει γάγγραινα. Ούτε θέλω να μιλάνε κάποιοι πίσω από την πλάτη μου». Καταλήγοντας και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Κατσίβελα σημείωσε πως ό,τι έχουν οι δυο τους έχει πάει στη δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας ότι θεωρεί πως κάνει ό,τι καλύτερο για το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται.

Κ.Μπ.