Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:14

687.000 ευρώ από Costa Navarino στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
687.000 ευρώ από Costa Navarino στο Δήμο Τριφυλίας

 

 

Την κατάθεση στο ταμείο του Δήμου Τριφυλίας ποσού 687.000 ευρώ από την Costa Navarino ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται από το δήμο.

Από εκεί και πέρα ενημέρωσε το Σώμα ότι τελείωσε η διαδικασία με τη ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση ενός μεγάλου χώρου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κυπαρισσίας (περίπου 30 στρ. μαζί με κτήρια) και μένει μόνο η ολοκλήρωση της μελέτης για τη διαμόρφωσή του.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι όλα αυτά ειπώθηκαν στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του δημάρχου που γίνεται σε κάθε συνεδρίαση. Στη συγκεκριμένη όμως ο πρόεδρος του συμβουλίου Χαράλαμπος Αυρηλιώνης  ζήτησε η ενημέρωση να γίνει στο τέλος της συνεδρίασης, καθώς υπήρχε το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων και πολλά θέματα ημερήσιας διάταξης. Ο κ. Κατσίβελας από την αντιπολίτευση τόνισε ότι αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Ετσι ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα σε ψηφοφορία, με την πρότασή του να απορρίπτεται αφού έλαβε μόλις 5 ψήφους -ούτε καν όλων των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Από εκεί και πέρα αναβλήθηκε η διαδικασία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη, αφού τονίστηκε ότι αναμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο από το υπουργείο. Αποφασίστηκε επίσης η υποστήριξη του δήμου σε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι στην περιοχή της Κοινότητας Τριπύλης με ανεπιτήρητα ζώα.

Σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν προτάθηκε κάποια μεταβολή, ενώ σε αυτές της δευτεροβάθμιας προτάθηκε η επαναλειτουργία του Γυμνασίου Κοπανακίου, καθώς υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών, όπως και η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στο δήμο.

Τέλος αποφασίστηκε να κατατεθεί φάκελος και να γίνει πρόταση για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στα Φιλιατρά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER