Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 21:15

Καλαμάτα: Απορριπτική απόφαση για άδεια επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος

Καλαμάτα: Απορριπτική απόφαση για άδεια επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος

 

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής απέρριψε την εισήγηση της υπηρεσίας και αποφάσισε τη μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λιμάνι της Καλαμάτας, για τις θέσεις στάθμευσης.

Ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θανάσης Φειδάς που εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας, ενημέρωσε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι και πως παραμένει η ίδια εισήγηση.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του καταστήματος Κώστας Μαργέλης ανέφερε ότι έχει προσκομιστεί καινούργιο μισθωτήριο για τις θέσεις στάθμευσης που πρέπει να έχει το κατάστημα και υποστήριξε πως τα μισθωτήρια δεν λήγουν και μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου και καλύπτουν και το νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας εξήγησε ότι η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης είναι στον παλιό ιδιοκτήτη και πως αυτός δεν έχει μισθωτήριο για τις θέσεις στάθμευσης. Στην κατηγορία του κ. Μαργέλη ότι η υπηρεσία τηρεί μεροληπτική στάση σε βάρος της επιχείρησης, ο προϊστάμενος απάντησε ότι η υπηρεσία όφειλε να ασχοληθεί, όπως θα ασχοληθεί και με μία άλλη περίπτωση, γιατί υπάρχει σχετικό έγγραφο της Αστυνομίας.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας έλαβε υπόψη του τις επισημάνσεις του κ. Μαργέλη, αναφέροντας ότι αλλάζουν τροπή τα πράγματα και πως δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης.

Να μην ανακληθεί η άδεια ψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και ο Ανδρέας Καραγιάννης από την παράταξη Τζαμουράνη και υπέρ της ανάκλησης, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας οι σύμβουλοι Δημήτρης Φαββατάς (προήδρευσε κιόλας, λόγω της απουσίας του προέδρου Νίκου Μπασακίδη) της παράταξης Κοσμόπουλου και Λεωνίδας Λιάππας της παράταξης Μαρίας Οικονομάκου.

Γ.Σ.