Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 08:31

Αισιόδοξος ο Βασιλόπουλος για τα αντιπλημμυρικά

Γράφτηκε από τον
Αισιόδοξος ο Βασιλόπουλος για τα αντιπλημμυρικά

 

Την πίστη του ότι σύντομα θα ανακοινωθούν θετικές εξελίξεις για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας με τις μελέτες του “Μορέα”, από τον υπουργό Υποδομών ή από τον πρωθυπουργό, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η δήλωση αυτή του δημάρχου έγινε με αφορμή προχθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών, όπου ενημερώθηκε για το σημαντικό αυτό έργο της Καλαμάτας, το οποίο, σύμφωνα με την ενημέρωσή του, μπορεί να αγγίξει τα 100 εκ. ευρώ. Ανέφερε, μάλιστα, ότι έχει περιβαλλοντική ταυτότητα και θετική αξιολόγηση.

Στο υπουργείο, επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος συναντήθηκε με αρμόδια στελέχη, από κοινού με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, όπως είπε, για “το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της θωράκισης του αεροδρομίου. Μας ενημέρωσαν ότι το έργο αυτό βαδίζει προς έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα συζητήσεις γι’ αυτό. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ”. Πρόκειται για έργο που μελετάται από το 2016 και για το οποίο είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η προηγούμενη δημοτική αρχή Μεσσήνης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι προβλέπει την οριοθέτηση των ποταμών Παμίσου και Αρι.

Γ.Σ.


NEWSLETTER