Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019 11:25

Ψάχνουν λύση για τα πλατάνια στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ψάχνουν λύση για τα πλατάνια στο κέντρο της Καλαμάτας

 

Τη σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν προκαλέσει τα πλατάνια σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας, παραδέχθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σημείωσε πως “είναι πολύ μεγάλο το ζήτημα, χρήζει άμεσης αντιμετώπισης”, απαντώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλη Κοσμόπουλου.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα πλατάνια, με αποκορύφωμα τον πρόσφατο τραυματισμό ηλικιωμένου στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, ο κ. Κοσμόπουλος εκτίμησε πως αποτελεί πλέον αποτυχημένη παρέμβαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής η φύτευση πλατανιών στον οικιστικό ιστό της πόλης. Παρατήρησε ότι λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, φθάσαμε στο σοβαρό τραυματισμό συμπολίτη μας και ζήτησε να υπάρξει προγραμματισμός για αντικατάσταση των πλατανιών, στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα με πλάκες και κυβόλιθους.

Πέρα από την απάντηση του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας είπε ότι “είναι μεγάλο, τεράστιο το ζήτημα με τα πλατάνια και πρέπει να το δούμε συλλογικά. Υπάρχουν πολλά εμπόδια για να λυθεί το πρόβλημα”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER