Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 17:53

Απαντήσεις σε ερωτήματα περιμένει η Τόνια Κουζή

Απαντήσεις σε ερωτήματα περιμένει η Τόνια Κουζή

 Να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα - παρεμβάσεις της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ζήτησε η επικεφαλής της Τόνια Κουζή, στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για το 2019.

Ειδικότερα, κάνοντας τον απολογισμό της δράσης της παράταξης στους 4 πρώτους μήνες της δημοτικής θητείας, η κ. Κουζή μεταξύ των 16 συνολικά παρεμβάσεων αναφέρθηκε και στα εξής θέματα,όπως τα έθεσε η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”:

Στη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Στην ξεκάθαρη τοποθέτηση για το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, όπου ζήτησαν δέσμευση για την εκπόνηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και κυκλοφοριακής μελέτης. Στο πλάνο της νέας αντιδημαρχίας Τουρισμού. Στην κοινοποίηση των στοιχείων των αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοιχτών και κλειστών) που υπάγονται στο δήμο. Στην καταδίκη της επιλογής της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην πρόταση, με αφορμή τη μελέτη για το νέο ειδικό δημοτικό σχολείο, για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για τη μελετητική διαδικασία τέτοιων σημαντικών δημόσιων κτηρίων της πόλης. Στην παρέμβαση στο Γυμνάσιο Παραλίας, ώστε μικρός μαθητής με κινητικά προβλήματα να αποκτήσει πρόσβαση στον Α’ όροφο του κτηρίου. Στην παρέμβαση όπου έθεσαν τους όρους διενέργειας των ΣΒΑΚ και στην ενεργή συμμετοχή στην πρώτη διαβούλευση - παρουσίαση του ΣΒΑ Καλαμάτας. Στο να ανοίξει ο φάκελος του Ανοιχτού Θεάτρου και να εξεταστεί το μείζον ζήτημα της λανθασμένης - παράνομης χωροθέτησής του. Το αίτημα να γνωστοποιηθεί αν το Πνευματικό Κέντρο έχει πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ενεργό σχέδιο εκκένωσης του χώρου ή αρμόδιο υπάλληλο για την ασφάλεια. Στο αίτημα για κοινή συνάντηση με φορείς και κατοίκους για το ζήτημα των χωριών του Ταϋγέτου. Στο αίτημα για νέο κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που θα εκφράζει τη νέα περίπλοκη κατάσταση μετά τον νέο νόμο.

Η κ. Κουζή προέτρεψε “ας ξεκινήσουμε το νέο έτος με: Την καταγραφή στα πρακτικά των ερωταπαντήσεων των μειοψηφιών. Την ενεργοποίηση του κατάλληλου χώρου στην ιστοσελίδα του δήμου, όπου θα μπορούν να εκφράζονται οι μειοψηφίες. Την γραπτή απάντηση των αναπάντητων εντός αίθουσας δημοτικού συμβουλίου ερωτήσεων των μειοψηφιών από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κατόπιν ερευνητικής εργασίας με την υπηρεσία, που θα αποτελεί και δέσμευση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Την ουσιαστική οργάνωση του γραφείου των μειοψηφιών με εξειδικευμένο υπάλληλο γνώστη των διοικητικών ζητημάτων, ώστε να παρέχεται βοήθεια στη διενέργεια της έρευνας των μειοψηφιών. Τα θεματικά δημοτικά συμβούλια με την εξειδικευμένη παροχή πληροφορίας ανά θεματική. Τη live αναμετάδοση όσων λέγονται εντός μιας αίθουσας στην οποία όλοι βρισκόμαστε για να τηρούμε τους κανονισμούς, το επίπεδο, τη διαδικασία, και είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτούμε στον πολίτη που μας έδωσε αυτή τη θέση. Θέλουμε οι πολίτες να είναι παρόντες συνεχώς διαδικτυακά για να μπορούν να διαμορφώσουν άποψη για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά”.