Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 17:58

Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου

Γράφτηκε από τον
Δημοπρατήθηκε η αποκατάσταση ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου

Τη δημοπράτηση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου και της αντιδιαβρωτικής προστασίας της περιοχής από το υπουργείο Υποδομών, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, ενημερώνοντας προχθές το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος, επίσης, διαβεβαίωσε τους κατοίκους του Πεταλιδίου και των γειτονικών χωριών ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία γιατρών και τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασόπουλος πληροφόρησε ότι είναι στον αέρα ο διαγωνισμός, στις 30 Ιανουαρίου θα γίνει η αποσφράγιση των ηλεκτρονικών προσφορών, για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι Πεταλιδίου και την αντιδιαβρωτική προστασία. “Φεβρουάριο - Μάρτιο θα αρχίσει να υλοποιείται”, επεσήμανε ο δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι “θα προστατεύσει σπίτια και το λιμάνι, θα δώσει άλλη όψη στην παραλιακή περιοχή του Πεταλιδίου”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών δημοπράτησε το έργο αποκατάστασης ζημιών σε λιμάνια των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Μεσσήνης από τη θεομηνία της 29/9/2018, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ. Το έργο αφορά την εκτέλεση εργασιών στα λιμάνια Πεταλιδίου, Κορώνης, Φοινικούντας, Μεθώνης, Πύλου και Γιάλοβας. Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών ορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου και η αποσφράγισή τους 3 μέρες αργότερα.

Για το Περιφερειακό Ιατρείο Πεταλιδίου, αφού αναφέρθηκε σε μετάθεση γιατρού στα Φιλιατρά, με αποτέλεσμα να λειτουργεί 3 μέρες την εβδομάδα το ιατρείο, παρατήρησε πως “ζητήματα υγείας και ασφάλειας είναι για μας πρώτης προτεραιότητας”. Ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με την 6η ΥΠΕ και με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης κ. Ρούσση και “βρήκαμε λύση, θα λειτουργεί κάθε μέρα”. Ζήτησε να μην ανησυχεί ο κόσμος και κάλεσε τους προέδρους των κοινοτήτων, όταν υπάρχει ζήτημα με το ιατρείο της περιοχής τους, “να ενημερώνουν αμέσως εμένα ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να παρεμβαίνουμε”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER