Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 18:56

Ενας ακόμα χρόνος στην “Ηλέκτωρ” για σκουπίδια στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από την

 

Για έναν ακόμα χρόνο η εταιρεία “Ηλέκτωρ” θα υλοποιεί την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου.

Συγκεκριμένα, χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος υπέγραψε με εκπρόσωπο της εταιρείας την ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης της σύμβασης, μεταξύ του δήμου και της “Ηλέκτωρ Α.Ε.”. Οπως διευκρινίζεται από το δήμο, πρόκειται επί της ουσίας για επέκταση ενός έτους της σύμβασης που ίσχυε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη δυνατότητα που δινόταν με ανάλογη αύξηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου.

Η παράταση της σύμβασης κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η λύση της οριστικής διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξαιτίας του γεγονότος ότι η ανάδοχος εταιρεία “Ηλέκτωρ” συνεχίζει την καλή πρακτική της, εκπληρώνοντας τις προβλεπόμενες συμβατικές της υποχρεώσεις και αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση διαχείρισης των σύμμικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της προσωρινής διαχείρισης στη Μαραθόλακκα παραμένει στα 57,10 ευρώ τον τόνο.