Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 17:08

Οικονομική ενίσχυση σε τριμελή οικογένεια απόρου από τον Δήμο Καλαμάτας

Οικονομική ενίσχυση σε τριμελή οικογένεια απόρου από τον Δήμο Καλαμάτας

Οικονομική ενίσχυση στην τριμελή οικογένεια ενός άπορου δημότη (πατέρας και δύο παιδιά), η οποία δεν έχει νερό και ρεύμα στο σπίτι και ζει σε άθλιες συνθήκες, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.

Η Διεύθυνση Πρόνοιας εισηγείται θετικά μετά από κοινωνική έρευνα της υπηρεσίας, λόγω, όπως σημειώνει, “αδυναμίας αντιμετώπισης με ίδια μέσα, για την άμεση κάλυψη αναγκών του (προβλήματα υγείας, άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αδυναμία πληρωμής λογαριασμών ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ με αποτέλεσμα τη διακοπή τους)”.

Η Επιτροπή θα καθορίσει και το ακριβές ποσό που θα δοθεί ως βοήθεια στην οικογένεια.

Να επισημάνουμε ότι στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, την περασμένη εβδομάδα, είχε χρειαστεί να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη του δήμου σε μια ακόμα οικονομικά ανήμπορη οικογένεια με 4 μέλη. Είχε εγκρίνει ενίσχυση 350 ευρώ, λόγω αδυναμίας της οικογένειας να αντιμετωπίσει με δικά της μέσα το πρόβλημα υγείας του ενός παιδιού της. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για μετάβαση και επιστροφή στο Νοσοκομείο Παίδων (με ενδεχόμενο και δεύτερης επίσκεψης), για τις εξετάσεις και τον ιατρικό έλεγχο.

Γ.Σ.