Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 17:48

Μεσσηνία: Επαναληπτικές εκλογές για πρόεδρο στο Αρτίκι

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Επαναληπτικές εκλογές για πρόεδρο στο Αρτίκι

Επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου στο Δήμο Τριφυλίας στην Τοπική Κοινότητα Αρτικίου της Δ.Ε. Αετού για την ανάδειξη προέδρου, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, η απόφαση για την προκήρυξη των επαναληπτικών εκλογών πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη: «Το αριθμ. 20091/16-12-2019 έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας, που περιήλθε στην υπηρεσία μας στις 19-12-2019, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η αριθμ. Α 458/2019 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με συνημμένη τη διόρθωση αυτής ως προς την προμετωπίδα, η οποία ακυρώνει την 11/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, καθ' ο μέρος προέβη στην ανακήρυξη προέδρου κοινότητας στην Τοπική Ενότητα Αρτικίου της Δημοτικής Ενότητας Αετού του Δήμου Τριφυλίας κατά τις εκλογές της 26ης-5-2019 και διατάσσει την επανάληψη της ανωτέρω (αρχικής) εκλογής για την ανάδειξη προέδρου της εν λόγω κοινότητας, χωρίς τη συμμετοχή του αναφερόμενου σε αυτή εκλογέα…».

Να σημειώσουμε ότι οι εκλογές στη συγκεκριμένη κοινότητα ακυρώθηκαν μετά από ένσταση που είχε κατατεθεί από τον έναν από τους δύο υποψηφίους για την κακώς συμμετοχή ενός εκλογέα στην ψηφοφορία, η οποία και έγινε δεκτή από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, που διέταξε και την επανάληψη των εκλογών χωρίς τη συμμετοχή του συγκεκριμένου εκλογέα.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER