Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 07:40

Παρέμβαση Νίκα για συνέχιση του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Γράφτηκε από την

 

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας όχι μόνο δεν θα διακοπεί, αλλά πλέον θα ταξιδεύει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Ολα αυτά με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με την υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, Λέττα Πετρουλάκη.

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας με ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνάντηση με τον Παν. Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, εκφράζοντας την ικανοποίηση αλλά και την αισιοδοξία της για γιγάντωση του φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η οργανωτική επιτροπή είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το μέγεθος της στήριξης από Δήμο Καλαμάτας και Περιφέρεια, και είχε ακολουθήσει απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου όπου σημείωνε ότι ο δήμος είχε δεσμευτεί για μεγαλύτερη στήριξη από αυτή που ανέφερε η οργανωτική επιτροπή.

 

Η νέα ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο αντιπεριφερειάρχης κύριος Στάθης Αναστασόπουλος κάλεσε στα γραφεία του Διοικητηρίου την υπεύθυνη της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη κύριο Παναγιώτη Νίκα με θέμα το αίτημα στήριξης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.

Αφού αναλύθηκε εκτενώς η αναγκαιότητα συνέχισης και ενδυνάμωσης του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας και καταδείχτηκε ο κίνδυνος, αν δεν υπάρξει στήριξη από τους φορείς να τιναχτούν όλα στον αέρα και να μην ξαναγίνει, ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει κάθε εκδήλωση που θα έχει καθαρά πολιτιστικό περιεχόμενο στην Περιφέρεια. Επομένως, το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, που είναι εδώ και τρία χρόνια ένα εδραιωμένο πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας, είναι μέσα σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που θα επιχορηγηθούν και θα στηριχθούν. Δεσμεύτηκε να υπάρχει κάθε χρόνο κονδύλι για τη λειτουργία του και ζήτησε να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου για να πάρει και περιφερειακό χαρακτήρα. Ολοκλήρωσε με τη φράση "Προχώρα και εγώ στηρίζω και είμαι δίπλα σας!".

Παίρνοντας ως εγγύηση στήριξης την υπόσχεση του περιφερειάρχη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, προχωρούμε με αισιοδοξία να διοργανώσουμε και να γιγαντώσουμε το φεστιβάλ και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Ηδη έχουμε έλθει σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για μια συνεργασία με τη σχολή Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο. Επιδιώκουμε επίσης συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με άλλους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, όπως και με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης άλλων νομών της Πελοποννήσου.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εθελοντικά και με μεράκι για την επιτυχία του φεστιβάλ. Η ευθύνη και ο όγκος της δουλειάς είναι πολύ μεγαλύτερος. Ζητάμε τη στήριξη όλων που πιστεύουν στην αξία ύπαρξης ενός τέτοιου πολιτιστικού και εκπαιδευτικού γεγονότος στην πόλη μας και όχι μόνο. Συνεχίζουμε τη διακίνηση των κουπονιών οικονομικής στήριξης των 10 ευρώ, γιατί η ανάγκη είναι μεγαλύτερη και προχωρούμε με αισιοδοξία για την ευόδωση των προσπαθειών μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Θανάση Πετράκο και όλους τους άλλους περιφερειακούς συμβούλους που μας στέλνουν μηνύματα στήριξης, τα τοπικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν και προέβαλαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του φεστιβάλ, όπως κι όλους τους φίλους του φεστιβάλ που είναι πάντα δίπλα μας. Μια καινούργια μέρα ξημερώνει για τον πολιτισμό και τα παιδιά».