Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 18:27

Αναβολή για ανάκληση άδειας καταστήματος

Γράφτηκε από τον

Η πλειοψηφία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας απέρριψε και πάλι εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και αποφάσισε αναβολή, για το θέμα της  ανάκλησης άδειας λειτουργίας επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αναγνωσταρά, λόγω των θέσεων στάθμευσης που δεν διαθέτει.

Ο υπάλληλος της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Θανάσης Φειδάς, που εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας, ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έκανε η υπηρεσία σύμφωνα με το νόμο και τα καθήκοντά της, καθώς και για τη μη ανταπόκριση του ιδιοκτήτη στις προσκλήσεις της από τα τέλη Νοεμβρίου, να καταθέσει έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χώρου στάθμευσης για το κατάστημα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε μετά από έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης, που παραβρέθηκε και πήρε το λόγο, ζήτησε ένα 20ήμερο για να φτιάξει χαρτιά και μελέτες ώστε να το τακτοποιήσει.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης ξεκαθάρισε εξαρχής ότι “θα είμαι απών σε περίπτωση παράτασης. Δεν το προβλέπει η νομοθεσία”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς, αναφερόμενος και σε προηγούμενα παρόμοια ζητήματα, παρατήρησε πως “δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν μπορεί να μην κάνουμε αυτό που ορίζει η νομοθεσία” και πρόσθεσε: “Εγώ αποδέχομαι αυτό που λέει η υπηρεσία. Να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση σ’ όλους, να μη λειτουργούμε με φιλίες. Εχουμε κυρώσεις όταν παρανομούμε. Την προηγούμενη φορά παρανόμησε η επιτροπή”.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μπασακίδης απάντησε ότι “είχαμε δώσει παράταση και την προηγούμενη φορά, όμως εύλογη παράταση. Ο ιδιοκτήτης θα τρέξει λιγάκι. Να δώσουμε παράταση 10 ημερών”.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ειπώθηκε ότι “η διάθεσή μας είναι να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα”.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας είπε ότι “πίσω από κάθε μαγαζί δεν είναι μόνο το αφεντικό, είναι και οι εργαζόμενοι. Δουλεύουν ένα σωρό παιδιά που κοιτάνε πώς θα πάρουν το μεροκάματο. Να δώσουμε μια παράταση δεν λέει τίποτα.. Η υπηρεσία έχει κάνει την εισήγησή της, είναι καλυμμένη”.

Ο σύμβουλος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Λεωνίδας Λιάππας δήλωσε ότι είναι υπέρ του κλεισίματος που εισηγείται η υπηρεσία και “στο 10ήμερο ο ιδιοκτήτης να φέρει τα χαρτιά του. Αλλωστε, 10 ημέρες κάνει η κοινοποίηση της απόφασης”.

Ο Σαρ. Μαρινάκης επέμεινε “το λέω, δεν έχουμε άλλο τρόπο, άλλη απόφαση. Αν είναι για αναβολή, αποχωρώ από το θέμα”. Και στην προσπάθεια να βρεθεί λύση, να μην κλείσει το κατάστημα με εισήγηση του Ν. Μπασακίδη για αναβολή, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι αποχωρεί.

Η πλειοψηφία τελικά αποφάσισε αναβολή της λήψης απόφασης για 10 ημέρες. Καταψήφισε Δ. Φαββατάς, επιμένοντας “ό,τι λέει η υπηρεσία” και λευκό ψήφισε ο Λ. Λιάππας.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα γίνει σε 2 εβδομάδες.

Γ.Σ.