Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 19:56

Προχωρά η μελέτη για φανάρια στον ΟΑΕΔ

Γράφτηκε από τον
Προχωρά η μελέτη για φανάρια στον ΟΑΕΔ

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για σημειακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (κόμβοι, επαναπρογραμματισμός φωτεινών σηματοδοτών κ.λπ.) στο Δήμο Καλαμάτας.

Και αυτό γιατί απαιτούνται εγκρίσεις από το υπουργείο Υποδομών για αλλαγές στις ρυθμίσεις των φαναριών.

Πρόκειται για μελέτη που αφορά παρεμβάσεις στην παλιά εθνική οδό στη Θουρία και στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, καθώς και σε σημαντικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση του δήμου, στη μελέτη θα δοθεί προτεραιότητα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον ΟΑΕΔ στην εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, στο Ασπρόχωμα. Αφορά, ακόμα, τις ακόλουθες εργασίες: Ελεγχος του επιπέδου εξυπηρέτησης των σηματοδοτούμενων κόμβων σε: Ακρίτα και Κρήτης, Φαρών και Κρήτης, Αρτέμιδος και Παν. Φωτέα (στις γραμμές στο Μέγαρο Χορού), Βασ. Γεωργίου και Λακωνικής. Ελεγχος της λειτουργίας του κόμβου Θουρίας. Αξιολόγηση της διασταύρωσης των οδών Αγίου Δημητρίου και Αθηνών.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την καταγραφή των γεωμετρικών και κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών, τον έλεγχο λειτουργίας και την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, την εξέταση εναλλακτικών προτάσεων και την οριστική μελέτη της τελικής λύσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο είχε υπογραφεί από τον τέως δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα στις 20 Μαρτίου 2019, με προσφερόμενη τιμή μελέτης 17.940 ευρώ και προθεσμία εκπόνησης 3 μήνες(!), ενώ η χρηματοδότησή της προέρχεται από δημοτικούς πόρους.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER