Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 19:28

Θα επαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καλαμάτας, που είναι κλειστό εδώ και καιρό, θα επαναλειτουργήσει με επικαιροποιημένα τα στοιχεία των ωφελούμενων και με τη βοήθεια εθελοντών.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ο οποίος άφησε υπονοούμενα για αδιαφάνεια και μη χρηστή διαχείριση μέχρι τώρα, απαντώντας σε ερωτήσεις - παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος είπε ότι “το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν ανοίγει σχεδόν ποτέ, δεν υπάρχει υπάλληλος. Και αυτό ενώ 5.000 συμπολίτες μας είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”.

Ο Σαρ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι το Παντοπωλείο δεν λειτουργεί και εξήγησε: “Εχω ζητήσει από την υπηρεσία επικαιροποίηση των στοιχείων των ωφελούμενων. Θα πάμε πιο πίσω, αλλά το Παντοπωλείο θα λειτουργήσει και με τη βοήθεια των εθελοντών”.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” Μαρία Οικονομάκου παρενέβη, λέγοντας ότι “υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, πρέπει να λειτουργήσει. Να βάλουμε έναν υπάλληλο”.

Ο Σαρ. Μαρινάκης παρατήρησε ότι θα λειτουργήσει στηριγμένο στις αρχές της διαφάνειας, της δημοσιότητας και της χρηστής διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναγνώρισε πως “χρειάζεται να το ενεργοποιήσουμε”, ενώ είπε ότι “για το Υπνωτήριο αναζητούμε χώρο και χρήματα”.

Γ.Σ.