Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:23

Στα 26 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας

Στα 26 εκ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας

Τα 26 εκ. ευρώ φτάνει το τεχνικό πρόγραμμα των έργων που καλείται να υλοποιήσει ο Δήμος Καλαμάτας τη φετινή χρονιά.

Αυτό το πρόγραμμα που στην αρχική του φάση διαμορφώθηκε τον περσινό Αύγουστο, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο αργά το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίζοντας την πρώτη μεγάλη τροποποίησή του. Το καταψήφισε μόνο η “Λαϊκή Συσπείρωση” και λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Κοσμόπουλου και Μάκαρη και ο σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης παρατήρησε ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς μπορούν να ενταχθούν άλλα 9 εκ. ευρώ και ανέφερε πως τα 17 εκ. από ΕΣΠΑ κι εθνικούς πόρους. Είπε ότι έχουν κατανεμηθεί σε αναπλάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης κι έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό αντιπλημμυρικών και για μεγάλη παρέμβαση στον πολιτισμό.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι το πρόγραμμα “αλλάζει τα δεδομένα, ισχυροποιεί το δήμο μας”, και αφού αναφέρθηκε σε διάφορα έργα, στάθηκε στο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” 102 εκ. ευρώ, που “έχει περιβαλλοντική ταυτότητα, πέρασε από Διυπουργική και θα πάει με τη διαδικασία παραχώρησης”.

Κριτική άσκησαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, όμως ο τελευταίος το υπερψήφισε, γιατί όπως είπε περιέχει έργα τα οποία προετοίμασαν ο ίδιος ως διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών και ο Ανδρέας Καραγιάννης ως αντιδήμαρχος.

Γ.Σ