Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:23

Καλαμάτα: Δημοπρατείται η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Δημοπρατείται η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα στη Δυτική Παραλία της πόλης, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, δημοπρατεί στο τέλος του μήνα ο Δήμος Καλαμάτας.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου και η αποσφράγισή τους μία εβδομάδα αργότερα. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 180 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Είναι το τρίτο έργο του δήμου που δημοπρατείται από το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου, μετά το κτήριο της Φιλαρμονικής και την “Ηλέκτρα”.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, είναι: “Η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη θέση του υπάρχοντα τετρασκελή ισόπεδου κόμβου, στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας. Η εφαρμογή τυπικής διατομής κύριας συλλεκτήριας οδού, που διατρέχει περιοχές εκτός σχεδίου πόλης με βασική λειτουργία τη σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικ. Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής της δίιχνης τυπικής διατομής γ2Ρπ, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390μ. επί του αριστερού (νότιου) πεζοδρομίου. Η σήμανση - ασφάλιση της οδού Νικ. Πλαστήρα και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου, για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και του επιπέδου λειτουργικότητας της οδού. Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση - αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών. Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου. Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.)”.


NEWSLETTER