Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 18:57

Καλαμάτα: “Εβδομάδα της γειτονιάς” προτείνει η Τόνια Κουζή

Γράφτηκε από την

Την “Εβδομάδα της γειτονιάς” με στόχο την επανασύνδεση της γειτονιάς με τον κορμό, με τη διοίκηση του δήμου, προτείνει η παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, με επικεφαλής την Τόνια Κουζή.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “κοιτώντας από ψηλά και γνωρίζοντας την πολεοδομική διάρθρωση του αστικού ιστού, θα προκύψει μια διαίρεση της πόλης σε 12 γειτονιές - ενότητες. Σε κάθε μία από αυτές τις ενότητες θα αφιερώνονται συνολικά δύο εβδομάδες, μία στην έναρξη του χειμώνα (τρίμηνο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος Νοέμβριος) και μία στην αρχή της άνοιξης (Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος), και εκεί θα χτυπάει η καρδιά της πόλης”.

Εξηγεί πως “θα χτυπάει η διοικητική καρδιά της πόλης, μια και βασικός στόχος είναι την εβδομάδα αυτή στη συγκεκριμένη γειτονιά να συγκεντρώνονται τα επιτελεία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών: Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, Τεχνικών Υπηρεσιών, ΔΕΥΑΚ, καθώς και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, αρμόδιοι αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων, συντήρησης υποδομών, καθώς και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας”.

Καταγράφοντας αναλυτικά όλες τις ενέργειες από την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, την κατηγοριοποίηση όλων των προβλημάτων, αυτά που μπορούν άμεσα να επιλυθούν εντός της εβδομάδας κι εκείνα που χρειάζονται περαιτέρω οργάνωση και επιστημονική μελέτη, τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων, με ημερίδες εξεύρεσης τρόπων μετατροπής της συγκεκριμένης γειτονιάς σε πράσινη γειτονιά, η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” καταλήγει: “Την τελευταία ημέρα η γειτονιά ανοίγει τις πόρτες στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως στον δήμαρχο της πόλης, ο οποίοι ενημερώνονται για τα όσα έγιναν επί τόπου, αλλά και για τα όσα εκκρεμούν και επιβάλλουν την πολιτική τους διάθεση, ώστε να επιλυθούν. Ενημερώνονται από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, αλλά και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες παρουσία και των κατοίκων της γειτονιάς και καταγράφουν τυχόν παράπονά τους ή προτάσεις βελτίωσης της διαδικασίας. Ανανεώνεται το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα ενασχόλησης με τη γειτονιά. Η εβδομάδα της γειτονιάς θα διασυνδέσει υπηρεσίες πέρα και έξω από έγγραφα και διαδικασίες. Η εβδομάδα της γειτονιάς θα γεφυρώσει υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς προϊστάμενους. Η εβδομάδα της γειτονιάς μου θα ενεργοποιήσει πρώτα εμένα τον ίδιο να ασχοληθώ με τον τόπο μου”.