Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 15:46

Ο Δήμος Καλαμάτας στο “Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια”

Γράφτηκε από την
Ο Δήμος Καλαμάτας στο “Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια”


Τη συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο “Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια” πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αυριανή του συνεδρίαση, στις 7 το απόγευμα στο ιστορικό Δημαρχείο, στην αίθουσα “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει: Το καταστατικό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια”, το οποίο συνυπέγραψαν αρχικά 22 δήμοι της χώρας. Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου και της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δικτύου και της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στο σύμφωνο συνεργασίας με το ΑΠΘ επισημαίνεται:
“Το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια σχεδιάζει κι εφαρμόζει πολιτικές προώθησης και υλοποίησης για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος που αφορά τα ποτάμια οικοσυστήματα. Τη βελτίωση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Τη βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας των κατοίκων της περιοχής.
Η συνεργασία του Δικτύου, των δήμων-μελών του Δικτύου και των τοπικών τους φορέων με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ αφορά την εκπόνηση σχετικών μελετών, καθώς και την οργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και άλλων δράσεων ευαισθητοποίησης των φορέων και δημοτών και κυρίως νέων ανθρώπων σε περιβαλλοντικά θέματα, που αφορούν τα ποτάμια οικοσυστήματα.
Επιπλέον, τα δύο μέρη συμφωνούν στη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης με συμμετοχή σε προτάσεις έργων”.


NEWSLETTER