Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 08:13

Καλαμάτα: Συνεργασία με “Μορέα” για ρέματα Νέδοντα και Αγίων Θεοδώρων (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Συνεργασία με “Μορέα” για ρέματα Νέδοντα και Αγίων Θεοδώρων (βίντεο)

 

Σε συνεργασία με τον “Μορέα” και το υπουργείο Υποδομών που έχουν την ευθύνη για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκονται οι υπό εκπόνηση μελέτες οριοθέτησης του Νέδοντα και του ρέματος Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία.

Αυτό σημείωσε χθες ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για την παράταση 6 εβδομάδων που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη εβδομάδα, για τις μελέτες οριοθέτησης του χειμάρρου στην Καλαμάτα και του ρέματος στη Θουρία, οι οποίες εκπονούνται από ιδιώτη μελετητή για λογαριασμό του δήμου. Κι εξήγησε ότι οι μελέτες αυτές έχουν άμεση σχέση με το μεγάλο αντιπλημμυρικό των 100 εκ. ευρώ, που έχει μελετήσει ο “Μορέας” και που προγραμματίζει να υλοποιήσει το υπουργείο για την προστασία όλης της περιοχής, από τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Καλαμάτας μέχρι το Πήδημα και το διεθνές αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Να υπενθυμίσουμε ότι: α) Η οριοθέτηση του Νέδοντα αφορά το τμήμα που ξεκινάει από το ήδη διευθετημένο τμήμα (γέφυρα Σπάρτης) και σε συνολικό μήκος 1.830 μέτρων προς βορειοανατολικά. β) Η οριοθέτηση του ρέματος Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία αφορά το τμήμα που ξεκινάει από την εκβολή του ρέματος στον χείμαρρο Ξερίλα, διέρχεται μπροστά από την εκκλησία Αγίων Θεοδώρων και κατευθύνεται βορειοδυτικά σε συνολικό μήκος 280 μέτρων και περιλαμβάνει: 1) Υδραυλική μελέτη αποτελούμενη από υδρολογική μελέτη του συνόλου και μελέτη οριοθέτησης για τμήμα 1.830 μ. και 280 μ., αντίστοιχα - υδραυλικό έλεγχο ανομοιόμορφης ροής. 2) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η παράταση για τις οριοθετήσεις δόθηκε για να αναζητηθεί το ψηφιακό υπόβαθρο για το έδαφος (υψομετρικό υπόβαθρο) στην περιοχή μελέτης του Νέδοντα και για να γίνει τοπογραφικό υπόβαθρο για το ρέμα Αγίων Θεοδώρων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER