Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 09:37

Πέτρινη μάντρα στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Πέτρινη μάντρα στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

 

 

Εργασίες κατασκευής πέτρινης μάντρας - περίφραξης πραγματοποιούνται στο υπό κατασκευή Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, δίπλα στο Νέδοντα (στον παλιό χώρο του δημοτικού φυτωρίου) μαζί με τις παρεμβάσεις οικοδομικού χαρακτήρα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από το δήμο, την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται τα έργα στο μονώροφο κτήριο 350 τ.μ., όπου θα στεγαστούν αποδυτήρια καλλιτεχνών, χώροι υγιεινής και κυλικείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση του 2019, είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την 3η στη σειρά παράταση για το έργο κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου της πόλης έως τις 31 Μαρτίου. Με την παράταση αυτή, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Διαχειριστική Αρχή, το σημαντικό πολιτιστικό έργο θα ολοκληρωθεί μόνο στις εργασίες οικοδομικού χαρακτήρα και το υπόλοιπο που αφορά τις μεταλλικές κερκίδες θα προκηρυχθεί ως δεύτερο υποέργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με την ελπίδα, πλέον, να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.

Να αναφέρουμε ότι η αρχική μελέτη ήταν ελλιπής, κυρίως για τις κερκίδες, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν περισσότερες εργασίες για τη στήριξή τους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος των εργασιών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 998.000 ευρώ και υλοποιείται από την εταιρεία Vasartis Α.Ε. με έκπτωση 53,33%. Γι’ αυτό και η δημοπράτηση της β’ φάσης (για τις κερκίδες) για να μην υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, έχει συμφωνηθεί μαζί με τις εργασίες που υλοποιούνται τώρα, να μην ξεπερνά συνολικά τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER