Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 17:22

Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Αμπελόκηπους έως Κυνηγού - Μεσοχώρι

Γράφτηκε από την
Αντικατάσταση αγωγού ύδρευσης από Αμπελόκηπους έως Κυνηγού - Μεσοχώρι

Εργο αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Αμπελόκηπους έως Κυνηγού - Μεσοχώρι, προϋπολογισμού 3.995.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επιδιώκει να υλοποιήσει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος.

Προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την προγραμματικής σύμβαση μεταξύ του δήμου και της ΔΕΥΑ Πύλου - Νέστορος, ώστε ο δήμος να αναλάβει την υλοποίηση του έργου, επειδή η ΔΕΥΑ δεν διαθέτει την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ.

Οπως αναφέρθηκε, το έργο αφορά την αντικατάσταση του δικτύου από αμιαντοσωλήνες που τροφοδοτεί τις κοινότητες Αμπελοκήπων, Καλλιθέας, Μεσοχωρίου, Πηδάσου, Χωματάδας προς τους οικισμούς Αραπόλακκας και Περιβολακίων από τις πηγές Αμπελοκήπων και τη γεώτρηση στην περιοχή “Μπουρνιάς” Καλλιθέας, με δίκτυο από πλαστικούς σωλήνες από Hdpe.

Επισημάνθηκε πως “το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης, κατά κύριο λόγο με την αντικατάσταση του υλικού των αγωγών των τμημάτων και την αντιμετώπιση μεγάλου όγκου διαρροών και σπασιμάτων αγωγού. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, ελαχιστοποιούνται οι βλάβες λόγω παλαιότητας υλικού, μειώνονται οι απώλειες νερού από τις βλάβες και καθίστανται ευχερείς και ασφαλείς για το προσωπικό, οι εργασίες σύνδεσης και αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο”.

Με την ίδια απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο: Ορισε εκπροσώπους του στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Γαϊτάνη με αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Θεόδωρο Βουγιούκα και τον σύμβουλο Περικλή Κοντογόνη με αναπληρωτή του τον σύμβουλο Παναγιώτη Μιχαήλ. Και εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα για την υπογραφή της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης και για τις παραπέρα νόμιμες ενέργειες.


NEWSLETTER