Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:24

Προσωρινός μειοδότης για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πηδήματος

Γράφτηκε από τον
Προσωρινός μειοδότης για τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης του Πηδήματος

Προσωρινός μειοδότης υπάρχει για το σημαντικό έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, προϋπολογισμού 11,1 εκ. ευρώ.

Είναι η εταιρεία Θέμελη Α.Ε. με έκπτωση 36,51%.

Οι άλλες 7 προσφορές που έγιναν δεκτές από την επιτροπή διαγωνισμού της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Υδρευσης, κυμάνθηκαν από 32,74% μέχρι και 11,37%. Το έργο που έχει προθεσμία υλοποίησης 24 μήνες, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, “ο νέος αγωγός Φ800 που θα υδροδοτεί την Καλαμάτα, θα πορεύεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας - Τρίπολης και όχι ανατολικά αυτής, όπως ο υπάρχων αγωγός Φ600. Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών διατομής Φ600 και Φ300 από την Τ.Κ. Πηδήματος έως Καλαμάτα με νέο αγωγό διατομής Φ800 και του αγωγού διατομής Φ300 από την Τ.Κ. Ασπροχώματος με νέο αγωγό διατομής Φ400. Ο νέος κεντρικός αγωγός διατομής Φ800 από την Τ.Κ. Πηδήματος έως την Καλαμάτα έχει σχεδιαστεί για μεταφορά νερού για 150.000 κατοίκους, ώστε να καλύπτει τις μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και των Τοπικών Κοινοτήτων της παραλιακής ζώνης του Δήμου Δυτικής Μάνης (από Αβία έως Τραχήλα)”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER