Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 19:16

Δράσεις για αντιμετώπιση κορονοϊού στο Δήμο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δράσεις για αντιμετώπιση κορονοϊού στο Δήμο Καλαμάτας (βίντεο)

 

Τις δράσεις και τα μέτρα του Δήμου Καλαμάτας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και την ελάφρυνση των πληγεισών επιχειρήσεων, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος των Οικονομικών Γιώργος Φάβας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, πρόκειται για:
- Δαπάνες απολύμανσης σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους έως του ποσού των 30.000 ευρώ.
- Δαπάνες επικοινωνίας και ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού έως του ποσού των 5.000 ευρώ.
- Δαπάνες προμήθειας αντισηπτικών, μασκών, γαντιών για την προστασία των εργαζομένων και των αιρετών που εργάζονται στο δήμο έως του ποσού των 6.000 ευρώ.
- Παράταση προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης και τμηματικής καταβολής διευκόλυνσης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων για το χρονικό διάστημα από τη λήψη της απόφασης μέχρι τις 31/7.
- Τη μηδενική καταβολή είσπραξης οφειλών των πληγεισών επιχειρήσεων (σύμφωνα με τους ΚΑΔ που έχουν ανακοινωθεί ή και άλλους που θα ανακοινωθούν μελλοντικά), που αφορούν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και τα τέλη καθαριότητας, για το χρονικό διάστημα (αναλογικά), που η κυβέρνηση θα λάβει σχετική απόφαση οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν κλειστές.
- Την αναστολή είσπραξης οφειλόμενων φόρων και τελών (π.χ. τέλος παρεπιδημούντων 0,5%, 5% κ.λπ.) έως τις 31/7.
- Τη μηδενική καταβολή αντιτίμου για την κατάληψη θέσης στάθμευσης στα σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς και στα πάρκινγκ στο Νέδοντα και την ΚΑΚ έως τις 31/3.
- Τη μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί.


NEWSLETTER