Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:31

Χωρίς εορτασμούς για την 25η Μαρτίου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον
Χωρίς εορτασμούς για την 25η Μαρτίου στην Τριφυλία

Χωρίς εορταστικές εκδηλώσεις και η Τριφυλία όπως και όλη η Ελλάδα για την 25η Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Σε μήνυμά του προς όλους τους πολίτες της περιοχής ο δήμαρχος Τριφυλίας σημειώνει: «Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα διπλής γιορτής για τον ελληνισμό. Από τη μία γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, δηλαδή το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία ότι θα φέρει στη γη το Σωτήρα των ανθρώπων Ιησού Χριστό και από την άλλη γιορτάζουμε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, με τον ξεσηκωμό του έθνους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Συμπληρώνονται, λοιπόν, σήμερα, 199 χρόνια από τον "ξεσηκωμό του γένους", με τον οποίο γράφτηκε μία από τις χρυσές σελίδες της ελληνικής ιστορίας και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Ελλάδος από την οθωμανική σκλαβιά. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του έθνους, σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Τις καρδιές όλων των Ελλήνων πλημμυρίζουν αισθήματα υπερηφάνειας κι ευγνωμοσύνης για τους προγόνους μας, διότι: Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς σήκωσαν στα βασανισμένα χέρια τους τη σημαία του Αγώνα κι ορκίσθηκαν σ' αυτήν "Ελευθερία ή Θάνατο". Αγωνίστηκαν με ηρωισμό, αυτοθυσία, σθένος και δύναμη και πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Με την περίσσεια δύναμη της ψυχής τους αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό για πάντα από τα ιερά τούτα χώματα και δίδαξαν σε όλους μας ιστορία. Κάθε χρόνο τιμούμε και γιορτάζουμε τη μέρα αυτή με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια.

Φέτος όμως η παρούσα συγκυρία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, μας αναγκάζει να "μένουμε σπίτι" μας, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί και να απέχουμε από κάθε εκδήλωση.

Αυτό όμως, δεν μας εμποδίζει να υψώσουμε τη γαλανόλευκη σε κάθε μπαλκόνι και ιστό και να δηλώσουμε από τα βάθη της ψυχής μας ότι θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, διαφυλάττοντας ως γνήσιοι Ελληνες την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία, με κάθε κόστος και θυσία.

Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται και στα παλληκάρια των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, καθώς επίσης και των Σωμάτων Ασφαλείας της, που "φυλάττουν Θερμοπύλες", προασπίζοντας τα σύνορα της πατρίδος μας και την εθνική της ακεραιότητα. Εύχομαι, με τη βοήθεια της Παναγιάς μας, να βγούμε όλοι νικητές από την παρούσα κρίσιμη κατάσταση και να γιορτάσουμε την επόμενη χρονιά με υγεία, δύναμη και ομοψυχία, τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Χρόνια πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν, σε όλους τους Ελληνες απανταχού της γης, στην Ελλάδα μας!».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER