Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 17:13

Αμεσα μέτρα ελάφρυνσης σε επιχειρήσεις ζητεί ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την
Αμεσα μέτρα ελάφρυνσης σε επιχειρήσεις ζητεί ο Καφαντάρης

“Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει άμεσα για τα μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων” επισημαίνει ο Δημήτρης Καφαντάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Και με επιστολή του προς τον δήμαρχο ζητεί να προγραμματιστεί άμεσα συνεδρίαση του Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη, ώστε να πάρουν αποφάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Στην επιστολή του ο κ. Καφαντάρης αναφέρει:

“Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης», η κυβέρνηση, μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, έδωσε την δυνατότητα στους δήμους και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε:

Απαλλαγή  των επιχειρήσεων από τα ενιαία  ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού  για όσο διάστημα θα είναι κλειστές ή για όσο διάστημα με τις κρατικές αποφάσεις μειώνεται το εύρος της δραστηριότητάς τους. Απαλλαγή  των επιχειρήσεων από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων  σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α ́ 171)  για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Απαλλαγή  των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. Στη μη είσπραξη από  την 1η Μαρτίου έως και την 31η Μαΐου των  μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων”.

Κλείνοντας αναφέρει: “Αντιλαμβάνεστε, όπως όλοι μας, ότι το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας,  θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν”.


NEWSLETTER