Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 20:40

Στήριξη δήμων ζητεί ο Καρβέλας

Γράφτηκε από την

Την έντονη ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση του δήμου την περίοδο της πανδημίας σημειώνει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Και ζητεί από τον υπουργό να επεξεργαστεί ένα σχέδιο στήριξης των δήμων που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον δικό του.

Ειδικότερα, ο κ. Καρβέλας επισημαίνει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο δήμος να καλύψει τις ανάγκες της επικράτειάς του σε απολυμάνσεις, προμήθεια υλικών για την προστασία του προσωπικού και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών, με δεδομένη την άρση πληρωμής των τελών και φόρων από τους δημότες, λόγω του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως “θα ήθελα να εκφράσω του φόβους μου, ότι ο δήμος μας δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά το βάρος αυτής της συγκυρίας και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Εχει προϋπολογιστεί να εισπράξει περίπου το ποσό των 3.300.000 ευρώ από τους συνδημότες μας, οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται βάναυσα από την κρίση. Η εκτιμώμενη απώλεια μόνο για το διάστημα των επόμενων 3 μηνών εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό του 1 εκ. ευρώ”.

Ωστόσο, ο δήμαρχος βεβαιώνει ότι στα πλαίσια των περιορισμένων οικονομικά δυνατοτήτων του δήμου, οι υπηρεσίες του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται νυχθημερόν για την επίτευξη των στόχων τους.