Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 21:32

Συνεργασία πολιτών για τα απορρίμματα ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Συνεργασία πολιτών για τα απορρίμματα ζητεί ο Δήμος Τριφυλίας

Τη συνεργασία των πολιτών ζητεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ετσι ζητεί από τους κατοίκους να τοποθετούν τα απορρίμματα εντός των κάδων, δεμένα κι ερμητικά κλεισμένα σε σάκους απορριμμάτων, καθώς και να κλείνουν τα καπάκια των κάδων.

Σχετικά με τα ογκώδη απορρίμματα (παλιά έπιπλα, στρώματα κ.λπ.) ή κλαδιά και χορτάρια, θα πρέπει να τοποθετούνται στους χώρους πλησίον των κάδων, ενώ η αποκομιδή τους θα γίνεται αυστηρά ως εξής: Δ.Ε. Κυπαρισσίας κάθε Τρίτη, Δ.Ε. Φιλιατρών κάθε Τετάρτη, Δ.Ε. Γαργαλιάνων κάθε Πέμπτη, Δ.Ε. Αετού κάθε Πέμπτη, Δ.Ε. Αυλώνας κάθε Παρασκευή.

Τονίζεται ότι η συγκεκριμένη Διεύθυνση βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία αλλά με μειωμένο προσωπικό, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού. Ετσι ζητείται η κατανόηση και η συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να διατηρηθεί ο δήμος καθαρός και να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής για όλους και για το προσωπικό των υπηρεσιών που εργάζεται σε υπαίθριους χώρους (κήποι - πάρκα - πλατείες) και σε πάσης φύσεως εξωτερικούς καθαρισμούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας (για έκτακτη ανάγκη): Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου:  27613 60735. Τμήμα Καθαριότητας ΔΕ Κυπαρισσίας: 27613 60731. Τμήμα Καθαριότητας ΔΕ Φιλιατρών: 27613 60018. Τμήμα Καθαριότητας ΔΕ Γαργαλιάνων: 27633 60217. Τμήμα Καθαριότητας ΔΕ Αετού - Αυλώνας: 27653 60211.

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER