Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 13:10

Εκκληση Λεβεντάκη για εθελοντική αιμοδοσία

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, το οποίο στεγάζεται σε ιδιωτικό χώρο που έχει μισθώσει ο ίδιος ο δήμαρχος, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 41.

Μάλιστα κάνει έκκληση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν για να δώσουν αίμα, καθώς λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Χθες μαζί με το δήμαρχο ήταν και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Φρούσος ο οποίος έδωσε αίμα, όπως και η ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Ηλιάνα Κονδυνοπούλου η οποία επίσης έδωσε αίμα.

Σε σχετική ανακοίνωση  ο κ. Λεβεντάκης τονίζει:

«Οπως, ίσως, έχετε πληροφορηθεί, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έχει, ήδη, μεταφερθεί σε αίθουσα, εντός του κέντρου της πόλης και επί της δημοτικής οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, αριθμός 41.

Εξαιτίας της δυσχερούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, με την πανδημία του κορονοϊού, η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στα νοσοκομεία της χώρας μας, αυτό το διάστημα, είναι αισθητά μειωμένη.

Γι' αυτό και η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αποφάσισε τη μεταφορά του Τμήματος Αιμοδοσίας, αφ' ενός μεν για να διευκολύνει όλους τους εθελοντές αιμοδότες και αφ' ετέρου δε για να τους παρέχει το αίσθημα ασφάλειας, που απαιτείται να νιώθουν, την παρούσα περίοδο.

Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω εγώ, σαν δήμαρχος Τριφυλίας, αλλά και σαν απλός συμπολίτης σας, ήταν να αναλάβω τη μίσθωση της εν λόγω αίθουσας (με προσωπικά μου έξοδα) και να την παραχωρήσω στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για τον άνω σκοπό.

Σήμερα, είχα την ευκαιρία να παραβρεθώ εκεί, με τον Αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας κ. Νίκο Φρούσο και τη συνεργάτιδά μου κ. Ηλιάνα Κονδυλοπούλου, οι οποίοι έδωσαν αίμα και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό.

Κάνω έκκληση, σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, να προσέλθουν άφοβα στον καινούργιο χώρο, καθώς λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές, που βιώνουμε όλοι μας, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να στηρίξουμε την τράπεζα αίματος του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ας διαθέσουν, όσοι από τους συμπολίτες μας τους επιτρέπεται, λίγο από το χρόνο τους και ας προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό, που για κάποιους από τους συνανθρώπους μας είναι “δώρο ζωής”».

 

Ωράριο Αιμοληψιών:

Δευτέρα έως Παρασκευή

9:00 – 13:00