Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 19:17

Ηλ. Κανάκης για την διαχείριση απορριμμάτων στην Πυλία

Γράφτηκε από την

“Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου”, παρατηρεί ο Ηλίας Κανάκης επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία σε κίνηση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων κι επικρίνει τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα.

Σε ανακοίνωση - επιστολή του αναφέρει: “Αναφορικά με το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση ως ίσχυε επί της Καφαντάριας διοίκησης και επιπλέον διαπιστώνουμε ότι επιδεινώνεται συνεχώς. Τη συνέχιση του  περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελέσθηκε επί χρόνια, εγγυάται η διοίκηση του κ. Παναγιώτη Καρβέλα, νυν δημάρχου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Με χαρακτηριστικό στοιχείο διοίκησης την παράβαση της νομιμότητας ως προς τη λειτουργία ΧΑΔΑ Αγ. Νικολάου συνεχίζεται η διαχείριση των απορριμμάτων, παράβαση που επιφέρει αφενός κινδύνους ιδιαιτέρως εν μέσω της επικείμενης θερινής περιόδου και αφετέρου ευθύνες της  δημόσιας διοίκησης απέναντι στους πολίτες της.

Για το μείζον αυτό θέμα η ανάληψη της ευθύνης είναι καίριας σημασίας και προϋποθέτει την ύπαρξη ουσιώδους δημοκρατικής ευαισθησίας την οποία ως φαίνεται ο νυν δήμαρχος Πύλου -  Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας δεν διαθέτει. Σε περίπτωση που την διέθετε στο πλαίσιο των  δημοκρατικών διαδικασιών που προβλέπονται, θα καλούσε ως όφειλε σε συνάντηση τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με γνώμονα τη διαφύλαξη της υγείας των δημοτών”.

Ο κ. Κανάκης επισημαίνει στον δήμαρχο ότι “η περίοδος χάριτος έχει λήξει” και τον προτρέπει “να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ευλαβικά να δρομολογήσει όλα όσα απαιτούνται για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την υγεία των δημοτών, ως απόρροια της παράνομης και ανεπαρκούς διαχείρισης των απορριμμάτων”.

Δηλώνει ότι ευχή του είναι “να μην "αξιωθούν" οι πολύπαθοι δημότες του Δήμου Πύλου -Νέστορος να γίνουν εκ νέου θεατές στο ίδιο έργο, με το γνωστό τραγικό φινάλε” και πως η παράταξή του “τιμώντας την ψήφο του λαού θα παλέψει στο πλευρό των συμπολιτών της, ώστε να υπάρξει διαφάνεια, αποτρέποντας και πάλι οποιαδήποτε προσπάθεια για συγκάλυψη που θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση της έδρας του δήμου μας σε έναν παράνομο και απέραντο σκουπιδότοπο”.